Kirbi: Malo je vjerovatno da ćemo izvući olupinu drona!

0

Sjedinjene Američke Države još nisu uspjele da izvuku olupinu američkog drona MKu-9 (MQ-9) koji se srušio u Crnom moru i malo je vjerovatno da će to uspjeti, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi u intervjuu za „Si-En-En“.

„Nije pronađen. I nisam siguran da ćemo uspjeti da ga izvučemo. Tamo gdje je pao u Crno more je veoma duboka voda. Tako da još uvijek procjenjujemo da li će biti uspješni uloženi napori da ga povratimo. Nisam siguran da možemo da ga izvučemo“, precizirao je Kirbi.

Kirbi je podsjetio da je u utorak ruski ambasador u Vašingtonu pozvan u Stejt department gdje su mu američki zvaničnici saopštili da Rusi moraju da budu pažljiviji kada lete u međunarodnom vazdušnom prostoru u blizini američkih letjelica.

„Poruka koju smo prenijeli ruskom ambasadoru je da treba da budu oprezniji prilikom letova u međunarodnom vazdušnom prostoru u blizini američkih letjelica koje, opet, lete potpuno legalno i sprovode misije podrške našim interesima nacionalne bezbjednosti“, rekao je Kirbi.

„Oni treba da budu pažljiviji“, zaključio je Kirbi.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.