Katolička i protestantska crkva u Njemačkoj neće poštovati preporuke nadležnih

0

Dvije najveće hrišćanske crkve u Njemačkoj, katolička i protestantska, saopštile su danas da se neće pridržavati preporuka savezne i pokrajinskih vlada da se vjerski obredi u vrijeme Uskrsa održavaju bez prisustva vjernika u crkvama.

– Tokom Božića pokazali smo da smo, uz oprez, u stanju da držimo mise u prisustvu vjernika. Zato ne želimo da se odreknemo misa za Uskrs – poručio je predsjednik Njemačke (katoličke) biskupske konferencije Georg Becing.

Kako prenosi hrvatska agencija Hina, predsjednik savjeta njemačkih protestanata Hajnrih Bedford-Štrom izrazio je čuđenje odlukom savezne i pokrajinskih vlada.

– Odluka korona-samita nas je vrlo iznenadila, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi o najvažnijem hrišćanskom prazniku – rekao je Bedford-Štrom.

Na sastanku prošle noći predstavnici savezne i pokrajinskih vlada su odlučili da se ne zabrane bogoslužja preko Uskrsa, ali su apelovali na hrišćanske zajednice da se zbog naglo pogoršane epidemiološke situacije usmjere na održavanje virtualnih misa.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.