Joković: Pamtimo žrtve i zahtijevamo pravdu kroz kažnjavanje svih koji su odgovorni za Oluju!

2
Danas se navršava 27 godina od početka najvećeg etničkog čišćenja u Evropi poslije Drugog svjetskog rata tokom kojeg je u avgustu 1995. godine preko 250.000 Srba protjerano sa svojih ognjišta u Hrvatskoj, zbog čega odajemo počast žrtvama Oluje i poručujemo da pamtimo žrtve i zahtijevamo pravdu kroz kažnjavanje svih koji su odgovorni za ovaj zločin, poručio je potpredsjednik Vlade i lider SNP-a Vladimir Joković.
– Mir i tolerancija su najveći ideali kojima svi treba da težimo kako bismo spriječili da se bilo gdje i bilo kada ponove zločini poput onih koji su počinjeni tokom akcije Oluja. Mir nam obezbjeđuje stabilnost, a stabilnost otvara perspektive napretka u svim aspektima razvoja društva. Zato na ovaj datum osuđujemo zločin, tražimo da zločinci budu kažnjeni i pozivamo na vječni mir. U društvima u kojima živimo, a koja su po brojnim pitanjima raznovrsna, treba da razvijamo toleranciju kako bismo jedni druge bolje razumjeli i kako bismo sprečavali konflikte među ljudima. Što više budemo razvijali uzajamnu toleranciju, to će biti mnogo manje povoda za sukobljavanja. I naravno, da uvijek jasno ukažemo na odgovornost za nedjela i one procese koji za posledicu imaju stradanje ljudi. Zato na dan obilježavanja početka akcije Oluja podsjećamo da je čuvanje mira ideal kojem svi zajedno treba da težimo u budućnosti – poručio je Joković.
2 Comments
  1. Piljkovic komentariše

    A sta bi sa Crnogorcima iz Krajine Jokovicu?

  2. Buki komentariše

    Isto što i sa Srbima…Nacistički demoni kurvataki su procerali sve pravoslavno stanovništvo….Danas imamo u crnoj gori nakaze koje slusaju Tompsona i evivaše …..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.