Legitimni drug Premijer

7

Piše: Saša Dr.Đurović

 

Potpisan je temeljni ugovor. Nacionalni Albanac Dritan je uradio ono što nijesu mnogi „vrli“ Srbi i Crnogorci prije njega. Kilavi Zdravko i i sl. kilavi radovani i nejaki uroši. Oduvjek ljude dijelim na dobre i loše, konfesionalno formalno tek. Zato nije tajna da mi je Albanac Nik Đeljošaj draži mnogo nego li ranko konjević nikolaidis. Nik je pravdoljubiv i drži riječ. Dovoljno da mi bude drag.

E i premijer Abazović je u konkretnom pokazao da drži riječ.

Malo li je? U ovakvom vremenu lažova i prevaranata. Pokazao je da je dostojan mjesta premijera, jer premijer ne bi trebao da laže. On je, vele mu oponenti, zaobišao istinu, okolo datuma potpisivanja.. Pa nije on u obavezi da govori istinu baš svakom. Pogotovo nedobronamjernim i beskorisnim poltronima. Oni đukanovićevi mnogobrojni č(L)ankolisci su makar imali svrhu, koristili su mu, ovi su potpuno beskorisni. Bila je tu i šačica nekih, na razini fidbalskoga tima za zonsku ligu, kojima „se kriva“ ali pravilo kaže da je najveća kazna za anonimuse ignorisanje. Pa ne znam zašto bi odstupili od pravila?! Onoga im kapitena ne mogu zamislit ni na go’ da je stajao. Možda ako je jedini u stolicu imao loptu.

Ne bijaše im trenera, draginje. Nije draginja avetna.

Lady Daga! Lady Daga! Lady Daga!

Moguće je bila neđe na ferije ili se vozila u kolima dok je unutra gruvalo „Srpkinja je mene majkaaaaaaa rodilaaaaaaaaaa..“ što je kod nje fakat..

Zna drage kući doć’. Ne bijaše bajadara i flaširane vode, iskusna je drage.

Da vi dadnem šećerlema? Moguće je mislila, gedajući u horizont neđe s ceste..

Šta je suština?

Premijer.

Od juče ga tako oslovljavam, izborio se za status. Svakom prema zaslugama. Dakle, premijer Abazović je lijepo objasnio, parafraziraću. -Htjeli ste da se ponovi peti i šesti septembar prošle godine!- Da se ponovi 13 jul u Nikšiću! Htjeli ste da aktuelizujete to pred izbore u Podgorici, da bi ostao vuković na čelu, da bi finansirao televiziju koja plasira fašizam“-

Druže Premijeru, meni se čini da si ti ovog puta zabo k’o pikadom, u sred srede! In medias res!

S tim što to što plasira ta televizija ne liči ni na šta, pa ni na fašizam! Pogledaj samo urednicu. Zamisli samo, dević??? Renomirana novinarsko ime, bi rek’o vic. Da crkneš od smeja. No ne može smajli k’o slovo u ozbiljnoj formi texta. Ta televizija ne liči ni na šta, iako taj tv mlin mLeje, mLeje.. Onaj izvanjac bosanac sa avetnim koraćem koga u matici niko ne zarezuje nego služi za sprdnju. I Mleju, mLeju, al’ uzalud, druže Premijeru. Loš im žrvanj, ali mLeju, mLeju..

E takve dovode. Dakle ta televizija, druže Premijeru, više liči na veselu svesku, nego li na fašizam. Ta televizija je kao herbarijum, izraubovan. Suho lišće, presovano, mahovina.. se uhvatila.. No, od mahovine makar neke koristi, da se čovjek orjentiše u šumi kad izgubi pravac. A oni izgubili kompas, Dritane druže!

Održo si ti druže riječ, i to što neki prijete da će to što si ti, ljudski, pa tek onda i premijerski, uradio, pobrkat kad dođe druga vlada, neka te IČ ne brine!

Dugo je do nove vlade.

 

7 Comments
 1. Alisa Ct komentariše

  Gospodine Saša ljeto je vreline znam da i vi trebate odnorit ali su nam mnogo falili vaši teksstovi. Hvala za jos jedan, sjajan. I moram Vs citirat“Bila je tu i šačica nekih, na razini fidbalskoga tima za zonsku ligu, kojima „se kriva“ ali pravilo kaže da je najveća kazna za anonimuse ignorisanje. Pa ne znam zašto bi odstupili od pravila?! Onoga im kapitena ne mogu zamislit ni na go’ da je stajao. Možda ako je jedini u stolicu imao loptu.“ 🙂 u stolicu Cetinje zekovic nikad ni na gol nije stao pogodili ste tacno.

 2. STARI GRAD komentariše

  A tv gradska mLeje, a mlin mleje mleje .. 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 za one koji ne znaju, evo objasnjenje https://www.youtube.com/watch?v=pRvOM_WsA4M
  DOKTORE SVAKA ČAST!!!

 3. UREDNIK komentariše

  INSTITUCIJA RADI,MLIN MLEJE A OVI SA GRADSKE TV BLEJE BLEJE BLEJE

 4. sara komentariše

  Da ne misli dobro crnoj gori rekao bi datum potpisivanja pa bi ko krivokapic jos dodao doci cu bez obezbedjenja pa komite da vidim sta cete i eto prcvajza u najavi..na elegantan nacin abaz sve zavrsio..

  1. Crnogorac Srbin komentariše

   @Sara,bas tako kako veli Gdin Đurovic nije Premijer duzan da svakog izvjestava tacno,pa je ispalo da je odradio komitaše kao magarad,iskusno premijeru svaka čast,Poslao si ih juce na proplanak da malo zoblju i pasu sve te zekove i zeljove ip ip

 5. Anika Peroj komentariše

  U pravu ste Saša za Draginju poptuno, ponekad pomislim da je ona svjesno samo „palila“ razularenu komitašku rulju da ispadnu veće budale nego li su što je jucerasnji dan dokazao.Zeko sa napumpanim usnama je ispao jedna domaca životinja na 4 noge sa veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelikim ušima koja se u Dalmaciji zove tovar.Mada je tovar autentican bez hijalurona a i umniji je tovar od zeka napumpanija usana

  1. Jecika komentariše

   Gosn Doktore, doktorski.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.