Dragan Stojković Piksi selektor Srbije!

1

Papir iz Kine je stigao, čekanju je došao kraj, a to znači samo jedno – Piksi je novi selektor Srbije! Legendarni fudbaler Dragan Stojković potvrdio je Sputnjiku da će biti novi kormilar „orlova“.

Fudbalska reprezentacija Srbije konačno je dobila čovjeka koji će je povesti ka Mundijalu u Kataru 2022. godine!

To je legendarni Dragan Stojković Piksi, koji je posle smjene Ljubiše Tumbakovića sredinom decembra slovio za najozbiljnijeg kandidata, ali je „kočnica” bila to što je pod ugovorom sa kineskim klubom Guangdžouom.

Čekalo se dugo na papir, na kojem će pisati da su klub i Stojković raskinuli saradnju i na taj način će biti preskočene sve prepreke na putu da Srbija dobije novog selektora.

U kratkoj poruci za Sputnjik Piksi je jasno poručio: „Da. Biću selektor!“.

Na taj način uspješno su završeni pregovori FSS Srbije i Dragana Stojkovića Piksija, koji je od rastanka sa Ljubišom Tumbakovićem bio prva želja srpske kuće fudbala. Međutim, dugo se čekalo da Piksi dogovori uslove raskida saradnje sa kineskim Gunagdžom, klubom od koga je primao pozamašnu svotu novca, i pored raskida saradnje.

Međutim, Stojković je pristao da napravi kompromis, i odrekne se dijela finansijskog kolača koji mu je pripadao po slovu ugovora. Kinezi su bili dužni Stojkoviću još 3.600.000 evra, ali se on odrekao više od dva miliona evra. Čekalo se samo da stigne papir iz Kine. Procedura je kasnila zbog tamošnjih praznika, ali je poslije dugog čekanja uklonjena i posljednja barijera.

Naravno, Stojkovića na Terazijama 35 čeka vrlo dobar ugovor. Ranije informacije su govorile da će Piksi kao selektor Srbije imati mjesečnu zaradu od 50.000 evra. I odličan bonus u slučaju plasmana na Mundijal u Katar – 1.000.000.

Iako se dugo čekao papir iz Kine, kako bi ugovor Dragana Stojkovića Piksija i FSS bio otkucan, jasno je da je bivši trener Nagoje i Gunagdžou već zasukao rukave. Vremena ima malo, pošto Orlove već narednog mjeseca čekaju dueli sa Irskom i Portugalijom. Mnogo toga poslije njih može da bude jasnije.

1 Comment
  1. Roro komentariše

    Što se pomogneš Vidiću da očistite FSS od lopova i amatera,nego prihvataš ponude Kekeza?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.