Dogovorena koalicija: Aleksa i Dritan idu zajedno na izbore u Podgorici

0

Demokrate i URA nastupiće zajedno na lokalnim izborima u Podgorici, a dogovor je postignut prošle nedelje na opštinskim odborima dvije stranke u Glavnom gradu, potvrđeno je Borbi u tim partijama. Prema našim saznanjima, sjednica OO URA nije prošla idealno jer je jedan broj lokalnih funkcionera bio protiv te saradnje. Ideju da se ne nastupa sa Demokratama u koalicionom aranžmanu u Podgorici, zastupao je poslanik URA Neđeljko Rudović. Za savez sa Demokratama bili su Dritan Abazović i Luka Rakčević.
Kako saznajemo, glavna prepreka za saradnju sa Demokratama je to što je njihov rejting u padu, kao i nedefinisana politika te partije oko jezika i crkve. Tvrdili su da će ih sve to koštati lošeg izbornog rezultata i da je prirodnije da idu u koaliciju sa ideološkim partnerima.
“OO URA je ipak donio odluku da u Podgorici ide zajedno sa Demokratama, iako nijesu svi bili za to, kazao je naš sagovornik.
Na sjednici nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima, odnosno o nosioce liste. Dogovor oko toga, treba da postignu lideri dvije stanke Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.