Abazović: Ranko Ubović, Aleksandar Mijailović i Zoran Lazović neće biti tabu tema, ako će tužilaštvo da ćuti, ja neću!

1

Premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, tvrdi da je šest vozila oduzetih od Ubovića godinama koristila policijska jedinica za organizovani kriminal. Prema njegovim riječima ti automobili posjeduju registarske oznake „123“.

“Izvršićemo sve provjere, da se vidi da li su plaćene sve dažbine i sve carine. Vidjećemo način na koji su ih pribavili. Da vidimo kako je neko mogao da ih stavi u službu Uprave policije a, nijesu vozila Uprave policije, i da se vidi da li je neko od rukovodilaca policije ušao u situaciju da se krše pravila službe”, rekao je Abazović za “A plus” TV.

On očekuje i odgovor na pitanje čija je oprema za intervencijske akcije koja je u četvrtak nađena u zgradi kod hotela “Podgorica”.

Između ostalog, Abazović je rekao: “Možda su u hotelu ‘Podgorica’ mislili da su nedodirljivi, da im se niko ne može primaći. Dok je ove Vlade i policije, nema mjesta na kome neće moći da se sprovede pretres”, rekao je Abazović.

On tvrdi da se oprema koja je nađena kod zgrade hotela “Podgorica” koristi samo kada se desi “veliko narušavanje javnog reda i mira.” Podsjetio je da su prilikom protesta tadašnjeg DF-a 2015. godine postojale indicije da tajne policijske jedinice za razbijanje mitinga “imaju dvije baze – u hotelu “Podgorica” i staroj zgradi Vlade”.

Abazović je rekao i da Ranko UbovićAleksandar Mijajlović i Zoran Lazović više neće biti tabu tema”.

“Mi ne možemo da utičemo na tužilaštvo, i ne treba, ali o nekim stvarima neću da ćutim”, kazao je Abazović.

“Sjetimo se samo mladića sa fantomkama koji su razbili stakla na zgradi Parlamenta”, naveo je premijer.

Govoreći o slučaju ubistva Duška Jovanovića, rekao je da u istrazi američki FBI može pomoći na ekspertskom nivou.

“Mi priznajemo evo 20 godina da država nije sposobna da to ubistvo riješi. Šta to znači da priznajemo. Nije se uspjelo u tome da bude riješen zločin. Mi moramo da odemo korak dalje”, kazao je Abazović.

Takođe, po njegovom mišljenju je “najvažnije da se suočimo sa kriminalnom prošlošću Crne Gore”.

“Rješavanje tog ubistva bi dalo odgovore na mnoga pitanja koja postavljamo danas. To bi bila i najveća satisfakcija za pravnu državu Crnu Goru”, kazao je Abazović.

Naglasio je da očekuje pozitivan odgovor američkih vlasti na zahtjev Crne Gore da FBI pomogne u istrazi.

1 Comment
  1. ahhaha komentariše

    eh te lažne hrabrosti samo za fotelju, ali sve pogrešno i na silu. akcija donosi reakciju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.