Mladen Mikijelj

Roditelji djece budvanskog vrtića najavili protest zbog gradnje hotela u neposrednoj blizini

0

NVO „Serdar“ podržava roditelje djece koji pohađaju JPU „Ljubica V. Jovanović – Maše“ u Budvi, koji su za sjutra najavili protest ispred centralnog vrtića nadomak Starog grada, ogorčeni nakon što je Opština Budva dozvolila da se ogradi dio dvorišta dječijeg vrtića radi izgradnje kondo hotela.

„Rješenje kojim se obavještava ova JPU o rušenju ograde na ovom objektu zbog izgradnje turističkog objekta hotel kondo sa pet zvjezdica, vrtiću je uručeno 22. aprila, a sama izmjena u katastru napravljena je 29. februara ove godine. U NVO ‘Serdar’ smatramo da nadležne institucije treba da preduzmu odgovornost i počnu sa urbanističkim planiranjem na sistematski način kako bi urbanizacija grada zadovoljavala sve neophodne životne i ekološke standarde. Ovo što se do sada radilo u Budvi možemo slobodno da nazovemo urbanističkim zločinom, jer opština koja je bila građena planski sada je u problemima sa parkingom, saobraćajem, zagađenjem, bukom, što je skandalozno“, navode u ovoj NVO.

Kako dodaju, ukoliko bi došlo do bilo kakvog rušenja ili neke gradnje u neposrednom dvorištu dječjeg vrtića dodatno bi se ugrozila bezbjednost najmlađih sugrađana, koja im je nedovoljnim brojem zelenih površina, nedostatkom dječijih igrališta i „gran pri trkama“ koje se svakodnevno održavaju budvanskim šetalištem – pješačkom zonom, već dovoljno narušen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.