Petrić: Keln je izlog za naše fudbalere

0

Augzburg je pao 2015, može li Keln 2022? Prželjkuju navijača Partizana novu pobjedu crno-bijelih na tlu Njemačke. U pomenutom meču Lige Evrope bilo je 3:1 za goste, a vidjećemo kojim rezultatom će biti završena sjutrašnja (četvrtak) utakmica u Ligi konferencije (21 sat).

S obzirom na to da je Partizan čak triput ove sezone igrao 3:3, od toga dvaput na međunarodnoj sceni, upitan je Gordan Petrić da li bi bio zadovoljan tim rezultatom u Kelnu.

Da li bih sada potpisao da bude 3:3 – ne vjerujem. To je rezultat s puno emocije i stresa, ali ako mora da bude sa toliko golova, potpisao bih da bi ljudi uživali„, iskren je strateg crno-bijelih.

Partizan je u prethodna dva meča išao iz krajnosti u krajnost. Prije nedjelju dana je šokirao eliminacijom iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, da bi potom u nedjelju ubjedljivo pobijedio Vojvodinu u Mozzart Bet Superligi (4:1). Ističe Petrić da su te dvije utakmice uveliko arhivirane.

Nekako brzo dolaze ove utakmice, danas je sedam dana od kako smo odigrali onu čudnu utakmicu u Kupu, onda smo imali utakmicu sa Vojvodinom. Smjenjuju se radost i tuga. Prije sedam dana smo bili malo tužni jer smo ispali iz Kupa, ali u nedjelju smo se ponovo radovali. Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajac za seriju teških utakmica i volio bih da sjutra nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Vjerujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svjesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za dosta igrača koji treba da se dokažu u ovakvim utakmicama“, ističe Petrić.

Keln je uoči duela sa crno-bijelima savladao Borusiju Dortmund (3:2), pa bi eventualna pobjeda srpskog predstavnika dodatno dobila na značaju.

Bilo bi to lijepo, ali sve ovo što se desilo u srijedu i nedjelju ja sam zaboravio. Vjerujem i moji igrači, koji moraju ponovo da se dokazuju. Kada bi se to desilo bilo bi lijepo za analizu – kako smo u srijedu ispali u Kupu, a onda dobili protivnika koji je dobio veliku Borusiju Dortmund. To bi bilo lijepo za analizu, ali to je za ove što predaju u školama, a za nas je to već zaboravljeno“.

Osvrnuo se Partizanov trener i na pomenutu utakmicu njemačkog prvenstva i izuzetnu brzinu „jarčeva”.

Ne igra samo Keln tako u Njemačkoj. Ono što sam ja gledao protiv Borusije, Dortmund je bio bolji u prvom dijelu i Keln je imao malo sreće. U drugom poluvremenu su igrali direktan fudbal, stajali visoko… Imaju dosta igrača koji su visoki, imaju dobre prekide i igrače koji umiju da daju loptu iznenađenja. Mi smo spremni, igrači su odigrali mnogo utakmica, ali treba odgovoriti na sve to sjutra. Nadam se da ćemo imati procente u našu korist, pa ćemo vidjeti kako će se završiti“, nije želio Petrić da se bavi predviđanjima, ali je istakao da su domaćini favorit.

Njemački mediji navode da bi trener „jarčeva”, Stefen Baumgart, mogao da odmori neke prvotimce jer Kelnu poslije meča sa Partizanom slijedi duel s velikim rivalom, Borusijom Menhengladbah.

Keln spada u kategoriju klubova kao što je Partizan. Svi igrači koji su u rosteru verovatno zaslužuju da igraju. To što će neki igrači odmarati, to ne mijenja mnogo. Sigurno da svi igrači koji budu igrali imaju kvalitet i da su u tom trenutku najbolji. Isti je slučaj i sa nama“, naveo je Petrić.

Partizan je u Njemačku doputovao bez Kristijana Belića i Ljubomira Fejse, ali to neće uticati na promjenu formacije.

Sigurno da će nam nedostajati jer su specifični igrči koji mogu da povuku cijelu zadnju liniju naprijed, agresivni su i trkački možda najbolji u ekipi. Neće biti promjene formacije, samo ’glava za glavu’, pa ćemo vidjeti sjutra kako će to izgledati. Sigurno će nam njih dvojica nedostajati“.

Upitan je strateg crno-bijelih i koji rezultat priželjkuje u meču drugih rivala iz grupe, Slovačko – Nica.

I jednoj i drugoj ekipi želim sreću, pa ko bude bolji neka pobijedi. Generalno, sve zavisi od nas. Ako budemo dobri i uzeli neke poene, onda ćemo moći drugačije da razmišljamo za sledeće tri utakmice“.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.