Haos u Podgorici: Tajkuni DPS-a „kidaju“ Ljubović da smjeste svoje zgrade! (FOTO)

0

Pod Ljubovićem ništa novo!

Iako je lokalna vlast na čelu sa gradočelnikom Ivanom Vukovićem najavila da će stati na kraj devastaciji Ljubovića i urbanističkom haosu koji vlada pod tim podgoričkim brdom, investitori nastavljaju sa uništavanjem ovog prirodnog lokaliteta započetim prije nekoliko godina.

Prije tri godine mašine su za podrebe novih stambenih zgrada počele da „kidaju“ dio po dio Ljubovića sa svih strana.

„Kidanju“ Ljubovića pridružio se i Žarko Burić, čija kompanija Normal kompani gradi veliki stambeno-poslovni kompleks Ljubović Hill Homes na mjestu nekadašnjeg hotela Siti. Upravo je Burić kupio taj hotel, da bi ga nakon nekoliko godina srušio i na njegovom mjestu započeo gradnju luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa.


Kao što se može vidjeti na slikama mašine su od brda otkinule značaj dio i to na strani koja je okrenuta ka Staroj  varoši.

Burić, nastavlja praksu DPS-ovih tajkuna koji su za svoje potrebe i interese širom Crne Gore nemilosrdno uništavali prirodu.

Saučesnici u ovom zločinu nad Ljubovićem  su i nadležne lokalne i državne institucije koje su dopustile ovom i svim ostalim investitorima da godinama nekažnjeno uništavaju jedan od rijetkih prirodnih lokaliteta kojeg iz dana u dan nadgriza beton.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.