Kamenjaš: Dobro smo se pripremali za Zadar i odradili vrhunski posao u odbrani

0

Košarkaši Budućnosti napravili su u subotu prvi korak ka polufinalu plej-ofa ABA lige. Prvo poluvrijeme je služilo za podizanje radne temperature dok su u nastavku oduvali Zadar za konačnih 100:69.

Najbitnije je da smo pobijedili i poveli 1:0 u seriji. Sporije smo otvorili utakmicu, nekako je čudno sve to bilo, tražili smo se u napadu, nismo znali kako da dođemo do lakih poena. Znali smo da Zadar igra košarku sa dosta tranzicije. Ali, kad smo ih u trećoj četvrtini “odsjekli” i počeli da mi njima trčimo u leđa, onda je razlika otišla na 20 poena“, rekao je centar Kenan Kamenjaš.

Publika u Morači je mogla da uživa u atraktivnim potezima svojih ljubimaca.

Nakon trećeg perioda se otvorio prostor za atraktivniju igru. Bilo je dosta zakucavanja, kao i Megijevih trojki, koje podižu publiku na noge. Sigurno da mi treba da igramo iz tranzicije, da tako nastavimo i u narednim utakmicama plej-ofa“, poručuje Kameni.

Igrači iz Njegoševog parka su neutralisali glavnog čovjeka Zadra, Luku Božića. Dvostruki uzastopni MVP lige završio je utakmicu sa samo jednim košem. Jedina dva poena, Božić je postigao tek sredinom poslednjeg perioda.

Božić je MVP i jedan od najboljih igrača u ligi, on svoje saigrači čini boljima. Sigurno da smo se posebno pripremali za njega. Zadar međutim ima i Ramljaka, Drežnjaka, Lakića… Sve su to dobri igrači. Slavković i Popović su odradili vrhunski posao, kao i Makundu. Svi smo se rotirali, pomagali jedan drugom i to je dovelo do ubjedljive pobjede“.

Budućnost ima šansu da već u petak od 19 sati u dvorani “Krešimir Ćosić” završi posao.

Kada igrate protiv Zadra za svaku utakmicu se morati posebno pripremiti jer igraju atipičnu košarku sa pet visokih igrača, svi su visoki preko dva metra i svi preuzimaju. Svi znamo šta znači plej-of, čitave sezone se pripremamo i radimo za ovo“.

Plavi su slavili u pet poslednjih mečeva sa Zadrom. Crnogorski prvak je u četiri susreta ove sezone u prosjeku svodio Zadrane na 63,5 poena po meču. U Superkupu je bilo 70:58, zatim u prvom kolu ABA lige 103:73. Revanš u Zadru završen je rezultatom 68:57 u korist ekipe Andreja Žakelja, dok je u prethodnom meču rezultat glasio 100:69.

Idemo u Zadar da pokušamo tamo da završimo seriju. Znamo koliko je igranje u Dalmaciji teško, biće teže nego ovdje. Moramo da se ponovo dobro pripremimo, smanjimo greške i ponovimo neke dobre stvari iz prve utakmice. Ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu, imaćemo dosta problema“, upozorava Kamenjaš.

Bosanskohercegovački centar je za dobre partije u dresu SC Derbija i Budućnosti nagrađen izborom u najbolju petorku ABA lige.

Drago mi je što su treneri i navijači prepoznali moj trud izabrali me u najbolju petorku. Najbitniji mi je timski uspjeh, ovo je samo satisfakcija da nastavim još jače da radim“, skromno je zaključio Kenan Kamenjaš.

ABA LIGA, PLEJ-OF

Subota

Budućnost – Zadar 100:96

Ponedjeljak

Crvena zvezda – SC Derbi 83:81

Mega – Cedevita Olimpija 119:96

Srijeda

18.30h Partizan – Igokea

Petak (19. april)

19.00h Zadar – BUDUĆNOST

Nedjelja (21. april)

18.00h Igokea – Partizan

20.00h Cedevita Olimpija – Mega

Ponedjeljak (22. april)

18.30h SC DERBI – Crvena zvezda

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.