Novi Beograd rutinski sa Splićanima: Lako za Reko

0

Liga šampiona za vaterpoliste vratila se na nekadašnji format, gdje su nakon preliminarne runde osam najboljih ekipa nastavile borbu za fajnal-for podijeljeni u dvije grupe sa po četiri tima.

Utakmicama u A grupi večeras je otvorena glavna runda, a sigurne pobjede upisali su finalisti poslednja dva izdanja, Pro Reko i Novi Beograd.

Aktuelni prvak je na svom plivalištu sa 15:8 (5:2, 2:1, 5:1, 3:4) savladao Marsej.

Pobjeda Đenovljana ni jednog momenta nije dolazila u pitanje. U odsustvu kapitena Aleksandra Ivovića, koji se oporavlja od povrede diskusa na vratu, ključeve Pro Reka su uzeli Đakomo Kanela i Aron Janger, strijelci het-trika.

U ekipi našeg trenera, Miloša Šćepanovića, po dva gola su postigli nekadašnji crnogorski reprezentativac Igo Kruzija i hrvatski interancionalac Ante Vukičević. Hercegnovljanin Andrija Prlainović je postigao jedan gol, dok Vladan Spaić nije uspio da se upiše u listu strijelaca. Dejan Lazović je ubilježio tri odbrane.

Novi Beograd je pred svojim navijačima pobijedio splitski Jadran rezultatom 15:11 (5:1, 3:1, 3:5, 4:4).

Dalmatinci su poveli pogotkom Lorena Fatovića, nakon čega 14 i po minuta nisu uspjeli da zatresu mrežu, pa su domaći sa sedam vezanih golova praktično već do poluvremena usmjerili meč u svoju korist.

Najbliže što su Splićani u drugom poluvremenu prilazili bilo je na četiri gola minusa.

Prva figura meča bio je španski vaterpolo as, Alvaro Granados, strijelac šest golova. Crnogorski centar Miroslav Perković bio je bez učinka, dok Savo Ćetković nije ni bio u protokolu.

U poraženom timu najefikasniji je bio Konstantin Harkov sa tri gola. Naš reprezentativac Đuro Radović jendom se upisao u listu strijelaca.

Prvo kolo B grupe zakazano je za subotu, kada se od 12.30 sati sastaju Barseloneta i Breša, dok je u 20.30 časova zakazan duel Ferencvaroša i Olimpijakosa.

Nakon dvokružnog bod sistema plasman na fajnal-for izboriće po dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe.

A GRUPA

Pro Reko – Marsej 15:8

Kanela, Janger 3 – Vukičević, Kruzija 2

Novi Beograd – Jadran ST 15:11

Granados 6 – Harkov 3

http://

Standings provided by Sofascore

B GRUPA

Subota

12.30h Barseloneta – Breša

20.30h Ferencvaroš – Olimpijakos

http://

Standings provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.