Budućnost protiv Arisa nema pravo na kiks

0

Košarkaši Budućnost Volija dočekuju u šestom kolu Evrokupa ekipu grčkog Arisa od 19 časova.

Pred duel sa klubom iz Soluna trener ekipe iz Njegoševog parka, Petar Mijović je rekao da ga hrabri jedan period dobre igre protiv, kako je naveo, vrhunske ekipe Crvene zvezde, ali da je ta utakmica iza i da neće dijeliti utakmice na manje važne i važne.

Meč sa Arisom je ipak apostrofirao kao možda i najvažniji u dosadašnjem dijelu sezone.

Nemamo pravo na kiks u Evrokupu, pogotovo nemamo pravo na kiks na domaćem terenu a dolazi nam ekipa Arisa koja igra dosta tvrdo i na mali broj poena. Igraju jako zahtjevnu fizičku košarku, imaju svoj kvalitet i talenat, posebno u spoljnoj liniji gdje ih predvodi grčki reprezentativac Bohoridis i američki bek Galinat. Mislim da će biti jako značajno da u defanzivi budemo na nivou nekih prethodnih utakmica koje smo odigrali dobro. Vjerujem da će to u krajnjem da odluči situaciju, odluči ishod utakmice koja je jako važna i zbog toga bih želio da pozovem navijače da u što većem broju dođu, da nam pomognu jer do ovog momenta ove sezone nismo igrali važniju utakmicu”, rekao je Mijović.

Jedan od boljih u ekipi Budućnosti protiv Crvene zvezde bio je Marvin Džons.

Radi se o veoma atletičnom timu koji igra sa dosta energije, sa dobrom defanzivom. Većinu utakmica u Evrokupu su im odlučene u posljednjih par posjeda, na par poena. Za nas veoma važna utakmica, želimo da se vratimo pobjedama, pogotovo u našoj dvorani pred našim navijačima”, kazao je Džons.

O onome što je potrebno da bi „plavi” iz predstojećeg duela izašli kao pobjednici, Džons je rekao:

Potrebno je samo da izađemo na teren i odigramo timski, da od prvog minuta odigramo sa velikim intenzitetom, sa dosta fokusa. Ne treba fokus da nam bude na velikim stvarima, već na sitnicama, da budemo zajedno u svakom trenutku, da ostanemo na istoj strani, da budemo kompaktni svih 40 minuta i ukoliko ispoštujemo dogovor vjerujem u pobjedu”, dodao je Džons.

REZULTATI I SATNICA

A grupa – utorak: Venecija – Cedevita Olimpija 95:86, danas od 18: Volvs – Prometej, Bešiktaš – Hamburg, 20.30: Huventud – London Lajons, Pariz – Hapoel Tel Aviv.

http://

Standings provided by Sofascore

B grupa – utorak: Lijetkabelis – Burg 100:96, danas od 18: Kluž – Ulm, Turk Telekom – Gran Kanarija, 19: Budućnost – Aris, 20: Šljonsk – Trento.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.