Odlukom Višeg suda: Klikovac i pored insistiranja SDT-a na pritvor puštena da se brani sa slobode

0

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je odluku sudije za istragu Dragoja Jovića, nakon čega je bivša direktorica podgoričkih „Puteva“ Violeta Klikovac puštena da se brani sa slobode.Najbolji primjer lošeg stanja u sudstvu je puštanje Klikovac da se brani sa slobode u vrijeme kada je konačno došlo do obračuna sa kriminogenim sistemom DPS-a.

Podsjećamo, sudija za istrage ranije nije prihvatio predlog Specijalnog državnog tužilaštva da odredi pritvor do 30 dana osumnjičenoj.

Klikovac je prilikom saslušanja u SDT-u kazala da je sve radila po zakonu i da se ne radi o prevari. Navela je da je u pitanju dužilačko povjerilački odnos. Naglasila je da postoji dokumentacija koja to potvrđuje.

Podsjetimo, BORBA još u januaru pisala o budućem hapšenju bivše direktorice Puteva i njenih sumnjivih radnji i otuđivanja 100 hiljada evra u toj firmi, danas je iz tog razloga ona i uhapšena.

Ona je uhapšena na osnovu sumnje da je zloupotrebila službeni položaj. Istraga sumnja da je za vrijeme njenog radnog mandata došlo do zloupotrebe u vidu neregularnog trošenja novca.

Ona je od 2017. godine bila na funckiji u pomenutom preduzeću, a 2019. godine podnijela je ostavku.

Naime, ona je kao izvršna direktorica preduzeća Putevi nalazila se pod lupom specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.

Specijalni policijski tim je tokom provjere dokumentacije poslovanja te firme došao do podataka da je, u mandatu Klikovac, kroz razne poslove pronevjereno preko 100.000 evra.

-Istražitelji su izuzeli dokumentaciju o poslovanju Puteva, tačnije o nabavkama koje su vršene u poslednjih godinu, dvije. Vještačenjem dokumentacije došlo se do dokaza da je Klikovac zloupotrijebila službeni položaj i protiv nje će specijalno tužilaštvo podnijeti krivičnu prijavu, a nije isključeno i da bude uhapšena, potvrđeno je tada Borbi.

Kako nezvanično saznajemo, sumnjive su nabavke u iznosu od preko 100.000 evra, koje je potpisivala Klikovac.

Redakcija Borbe je tada kontaktirala pomenuto preduzeće i zatražila izjavu od Klikovac povodom istrage.

Klikovac je na čelo Puteva došla krajem jula prije dvije godine. Inače, ste­čaj­ni po­stu­pak u Pu­te­vi­ma po­kre­nut je 28. fe­bru­a­ra 2013. go­di­ne a uku­pan dug na taj dan bio je 3.734.574 evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.