Zenović: Obnovom Pizane stvara se centar društvenog života

0

Ðorđe Zenović, nosilac liste “Demokrate – Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! – Đorđe Zenović”, predstavio je građankama i građanima Budve projekat obnove gradskog plivališta Pizana, koji je uvršten u njihov izborni program.

,,U samom srcu Budve se nalazi mjesto koje odražava duh naše zajednice, a to je plivalište Pizana, koje je više od običnog bazena – to je naša zajednička kuća, mjesto gdje se susreću sjećanja i stvarnost, gdje svaki zamah odjekuje uspomenama”, naveo je Zenović.

Međutim, Zenović je dodao i da su vrijeme i nebriga učinili svoje, te da danas, Pizana pokazuje bore zaborava, sa svakim napuklim pločnikom i izblijedjelim linijama na dnu bazena, što pokazuje na zanemarivanje od strane lokalne uprave, koje se mora ispraviti adekvatnom rekonstrukcijom, natkrivanjem, čime bi se, kako navodi, postigao efekat cjelogodišjeg rada ovog plivališta.

“Imamo priliku i više od toga, obavezu, da vratimo sjaj dragulju našeg grada, mjesto koje je bilo rasadnik šampiona. Zamislite mjesto koje simbolizuje novi početak: moderno zatvoreno plivačko igralište, sa olimpijskim dimenzijama koje poziva na izazove i takmičenja. Skakaonice koje se uzdižu kao spomenici takmičarske hrabrosti i toplina zatvorenog prostora koja poziva Budvu na okupljanje, sve to čeka na nas”, naglasio je Zenović.

U nastavku prezentacije projekta dodao je i da se obnovom Pizane, ne vraća samo stari sjaj – već se stvara centar društvenog života, mjesto gdje će generacije građana učiti, takmičiti se i rasti. Gdje će, kako kaže, vaterpolo lopte ponovo odskakati od vode kao aplauz za buduće šampione, a porodice i prijatelji provoditi beskrajne sate u radosti i igri.

Na kraju, Zenović je imao poruku za sugrađane.

,, Zajedno možemo sve – obnoviti, ojačati i oživjeti. Dođite da zajedno pišemo novu stranicu istorije našeg grada, gdje će Pizana ponovo biti simbol naše posvećenosti, inovacijama i zajedničkom duhu. Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje”, zaključio je Zenović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.