Mikijelj: Budva kroz otvorenu luku može biti metropola cijelog Jadrana a ne samo crnogorskog turizma

0

Nakon što je Vlada Crne Gore na telefonskoj sjednici, 20. maja, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u Budvi je juče upriličena svečana primopredaja.

Prisutnima se na samom početku obratio direktor Javnog preduzeća, gospodin Mladen Mikijelj, ističući da će Javno preduzeće raditi marljivo kako bi Luka Budva svakim danom bila sve atraktivnija.

“Kako bi bila otvorena ne samo za građane Budve nego i za sve koji žele da dođu u ovaj grad. Budva od danas kroz otvorenu luku može biti metropola ne samo crnogorskog turizma nego cijelog Jadrana. Siguran sam da ćemo na ovaj način otvoriti nova radna mjesta, realizovaćemo imfrastrukturne projekte, ribarima omogućiti besplatne vezove, proširićemo luku kako bi imali više komunalnih vezova. Luka Budva će biti istinski servis građana Budve i Crne Gore.”

Ovaj značajni poduhvat svojim prisustvom današnjoj svečanosti podržao je i sam predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Milojko Spajić.

“Nama nije cilj da istjeramo privatnike, nama je cilj da privatnici rade u onim oblastima gdje će najviše doprinijeti, a država u strateškoj infrastrukturi kao što je ova, najviše može da doprinese.”

Vraćanje još jednog resursa u ruke građana čestitao je i ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, gospodin Janko Odović.

“Pred ovom lukom i Budvom je svakako još mnogo dobrihstvari koje dolaze. Pokazaćemo da ova luka koja je otvorenaluka ima šansu da u narednom periodu zaista preuzme primat

Svečanosti je prisustvovao i ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović koji je ukazao da primopredaja Luke takođe predstavlja značajan iskorak ka uspostavljanju međunarodne linije Budva – Dubrovnik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.