Vučurović: Nadamo se da će Ibrahimović odbiti da ponovo bude marioneta DPS

0

Poruka predsjednika Bošnjačke stranke može da znači da je Ervin Ibrahimović opet namirisao vlast, pa je spreman na sve- da pogazi ustav i učestvuje u nečemu što bi moglo dovesti do destabilizacije CG. Nadamo se da je, ipak, koliko toliko, odgovoran da neće pristati da ponovo bude marioneta DPS, koji pokušava da ga nagovori da nelegalno i neustavno predsjedava skupštinom, rekao je poslanik DF-a, Jovan Jole Vučurović.

Istakao je da su izbori 30. avgusta pokazali volju građana i bilo bi politički nerazumno da lider BS da nekim ishitrenim potezom, ruši tu volju i time pokaže neprijateljstvo prema ljudima koji su se trideset godina borili za slobodnu Crnu Goru i protiv torture i diskriminacije.

„Ako već Ibrahimović „traži način i mehanizam da poslanicima omogući da u skladu sa Ustavom vrše svoju funkciju“ i ako je u tome iskren, a ne navođen interesima DPS, onda je put jasan – dogovor parlamentarne većine i stranaka nacionalnih manjina, a nakon toga formiranje tehničke vlade koja bi organizovala vanredne parlamentarne izbore“, rekao je Vučurović.

Takođe, kaže, da DF shvata emocije koje Bošnjačka stranka i njen lider imaju prema Đukanoviću i DPS-u, ali i Ibrahimović treba da najzad razumije da nema povratka na staro,kada je srpski narod bio diskriminisan, kada su ljudi hapšeni i maltretirani zbog drugačijeg mišljenja, kada je SPC proganjana, a sve uz podršku Bošnjačke stranke. Vučurović je dodao da Ibrahimović treba da prihvati da je ta politika bivšeg režima poražena u avgustu 2020. i da će građani kazniti sve one koji to političko krilo mafije pokušaju da vrate na pozicije odlučivanja.

Vučurović kaže da pretpostavljaju da nije namjera, a ni manir, lidera Bošnjačke stranke da bude ključni akter eventualnog nasilnog održavanja skupštine, i da preuzme odgovornost za moguću eskalaciju krize.

„Strahinja Bulajić brani ustav Crne Gore i izbornu volju građana i to bi trebalo da rade svi drugi poslanici, a naročito potpredsjednici skupštine. Dakle, nadamo se da lider Bošnjačke stranke neće pristati da bude upotrebljen i zloupotrebljen od strane DPS i drugih pristalica tzv. manjinske vlade, čime će pokazati odgovornost i političku zrelost, i da je uspio da se otrgne iz kandži političko-kriminalne organizacije DPS“, zaključuje Vučurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.