Vučurović: Bečić sarađivao sa Milovim ministrima, a sada ucjenjuje opoziciju

0

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović ocijenio je da Aleksa Bečić, prije svega, treba da precizira kome se obraćao sa skupa u Beranama. Ako su one konfuzne i nelogične poruke išle u pravcu DF, ističe on, neka prvo saopšti od kada je to počeo komunikaciju sa našom koalicijom pošto je, još od ljeta prošle godine, prekinuo bilo kakav kontakt sa Demokratskim frontom.
„Ako se „utvrdi“ da se baš obratio DF-u, odmah mu možemo poručiti da jezikom ultimatuma, političkih kompleksa i frustracija može da razgovara sa onima oko njega, a nikako sa DF-om. Ukoliko je, pak, onakve poruke uputio kolegama iz građanske opozicije, sa kojima se aktivno družio više od godinu dana, dogovarajući brojne zajedničke akcije koje, doduše, nikada nisu sprovedene u djelo, očekujemo da Ranku Krivokapiću, Rašku Konjeviću ili Miodragu Lekiću, objasni na koga je mislio kad kaže da neće podržati onoga ko je „nekada bio u Milovim lopovskim vladama“. Odmah potom, uskočio je sebi u stomak i priznao da je 2013. godine podržao Miodraga Lekića, koji je, da podsjetimo, bio ministar u vladi Mila Đukanovića. Bečiću ne smeta ni višemjesečna bliska saradnja u „građanskoj“ opoziciji sa Raškom Konjevićem, Đukanovićevim ministrom koji je bio jedan od nalogodavaca prebijanja građana 24. oktobra 2015, što i nije čudno jer je Bečić, umjesto da bude sa DF i narodom, tada potrčao na pregovore sa šefom režima i organizovanog kriminala. Takođe, čudno je da Bečić, nakon toliko godina provedenih u politici, ne zna razliku između partija i koalicija, partijskih i nestranačkih kandidata. Naime, Miodrag Lekić nije bio partijski kandidat na predsjedničkim izborima 2013, samim tim što nije bio član bilo koje partije, a podsjećamo da ga je podržala čitava opozicija, pa i partija u kojoj je Aleksa Bečić tada bio lokalni političar, ocijenio je Vučurović.
DF čvrsto stoji na pozicijama da opozicija treba da radi zajedno i da ima zajedničkog nestranačkog kandidata, jer je to jedini način da se pobijedi kandidat DPS-a, a sve drugo je lična promocija.
„Neka Aleksa Bečić najzad pokaže političku hrabrost i slobodno saopšti da ga ne interesuje zajedničko djelovanje opozicije, već da žarko želi da bude predsjednički kandidat. A čudna je i njegova priča o snazi i šansama, jer valja podsjetiti da, iako stalno ističe mladost, on već ima zavidnu kolekciju poraza, među kojima su svakako najupečatljiviji oni od Srđana Milića, kao i kada je Slavoljub Stijepović tri puta bio jači od njega, ali je Aleksa Bečić, ipak, taj poraz proslavio rezanjem torte. Takođe, diskutabilno je zašto Bečić, baš pred izbore u Beranama, šalje poruke koje dijele opoziciju, iako je čitava kampanja u ovom gradu protekla u znaku nenapadanja među opozicionim subjektima. Nakon svega što smo čuli, postoji mogućnost da se Aleksa Bečić na skupu u Beranama obraćao samom sebi, odnosno da je polemisao sa samim sobom, što svakako nije nešto čime DF želi da se bavi, jer to i nije u domenu politike, kazao je Vučurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.