Knežević odgovorio sudiji Radomiru Ivanoviću: Živa legenda kafane „Bis“ priča o poštenju

2

„Izražavam nemjerljivo zadovoljstvo, što se nakon moje izjave da sam dobio ponudu da sa 10.000 evra poništim presudu od sedam mjeseci zbog navodnog napada na policajca, oglasio sudija Radomir Ivanović, moleći za pomoć Milivoja Katnića da ga spase ozbiljnih optužbi – saopštio je Milan Knežević, predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a. On je istakao da iako u svojoj jučerašnjoj izjavi nije pomenuo nijedno ime, ni sudije koji mu je nudio usluge, ni sudija koje su trebalo da dobiju 10.000 evra, „doajen“ crnogorskog pravosuđa, bivši veliki Momirovac, tihujući opozicionar Višeg suda, Radomir – Raco Ivanović se, gle čuda, prepoznao u kategoriji „korupcija u pravosuđu“.
„Da ne znam da su mu primanja veća od 650 evra, pao bih u lagano iskušenje da pomislim da je Vesna Medenica upravo govorila o njemu, kada je saopštila da ne možete očekivati od sudija sa niskim primanjima da budu visokomoralne osobe. Ovako, nakon oglašavanja Radomira Ivanovića, stvarno mislim da bi trebalo da ga sasluša Milivoje Katnić i izda mu zvaničnu potvrdu da je on apostol poštenja, nekorumpirani Prometej i živa legenda kafe bara „Bis“. Ali prije te potvrde, ne bi loše bilo, da Milivoju Katnću, uz kafu i čašu loze iz Kuča, objasni kako je zaboravio limenku redbula i kesicu pistaća prilikom izviđaja ubistva Duška Jovanovića, i zašto je bio nezainteresovan za istragu, kako je to posvjedočio Milan Tomić, bivši načelnik Odsjeka za krvne delikte. Takođe ne bi loše bilo da Radomir Raco Ivanović objasni opštu amneziju u slučaju istrage za ubistvo Milorada Mijanovića, i koje je sve radnje preduzeo ili bolje reći nije preduzeo u pretkrivičnom postupku. A ne bi loše bilo, ako budu imali vremena da pretresu da li neko u Višem sudu vodi privatne istrage u slučajevima zelenešanja u kojima su direktno oštećene neke sudije i njihovi prijatelji“, kazao je Knežević u saopštenju koje je proslijeđeno medijima.
Posebno fascinantno u reagovanju sudije Ivanovića je, naglašava on, njegovo pozivanje u pomoć Milivoja Katnića, jer mu na taj način šalje poruku kako ga je zadužio, jer je 29. maja 2017. potvrdio Katnićevu optužnicu za državni udar u kojem je lažni identitet svjedoka-saradnika, i u kojem nema oružja ni novca kojim je trebalo izvesti državni udar, ali je bilo potrebno da u sudskom vijeću za potvrdu optužnice i bude jedan bivši Srbin kako bi nota objektivnosti bila zaokružena.
„I sad Ivanović i Katnić misle da mogu igrati ping-pong sa mnom kao da sam obio neku trafiku u Maslinama ili zapalio kontejner u Bloku 5. Moram ih razočarati da su se previše zaigrali u mom slučaju, i da jedva čekam da me pozove Milivoje Katnić da potvrdim nevinost Raca Ivanovića. Ali evo već sad im unaprijed saopštavam da Milivoju Katniću neću reći ni koji je dan danas, ali se sa beskrajnom čežnjom radujem novom susretu sa mojim omiljenim likom iz Bajramovice. Biće to prilika da evociramo uspomene na državni udar, pomenemo Lavrova i Šojgua, a ako budem dobro raspoložen, možda mu prenesem i poruke od braće Čečena. I na kraju, postavljam jedno logično pitanje, da li bi se oglasio Radomir Raco Ivanović da sam pristao da platim 10 000 evra za poništenje presude?“, stoji na kraju saopštenja.

2 Comments
  1. Miomir komentariše

    Ima li koji sudija odje, a da nije teska splacina?

  2. Vasilije komentariše

    Može li moralan čovjek opstati medju nemoralnom većinom?Odgovor je:ne ili veoma teško. Veoma rijetki su srecnici koji su bez teških posledica za sebe ili svoju familiju mogli opstati. Naši političari,ljudi iz pravosudja,administracije i sijaset drugih zanimanja mogu biti poluslobodni a potpuno slobodnih,ako će normalno da žive nema u državi kao sto je naša. Treba shvatimo da u zemljama kao sto je Crna Gora postoji fenomen naslijeđenog nemorala. Sto znaci nas “ moralni nemoral“ kada prihvatimo bar precutno mnogo nemoralnog.Sto znaci da nam je premalo ( pa bila i nenormalno) jednaka prava u zemlji a da prihvatamo teror većine, mržnju i šovinizam u , primjera radi Danskoj ili Italiji?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.