URA ponovo traži proširenje dnevnog reda Skupštine za zakone o PIO i Alimentacionom fondu

0

Poslanici Građanskog pokreta URA ponovo su zatražili proširenje Dnevnog reda naredne sjednice Skupštine Crne Gore, kako bi se raspravljalo o izmjenama Zakona o PIO i Alimentacionom fondu.

Iz ovog pokreta pokreta podsjećaju da je nova vlast, na prethodnoj sjednici Skupštine, odbila da se na dnevnom redu nađu izmjene Zakona o privremenom izdržavanju djece i, na taj način, odblokira Alimentacioni fond, kao i izmjene Zakona o PIO, kako bi se ponovo uvela starosna granica za odlazak u penziju.

„Na taj način Spajićeva većina, vođena isključivo usko partijskim interesima, a ne interesima građana, pokazala je svoj odnos prema djeci neodgovornih roditelja i samohranim roditeljima, ali i onima koji žele da ostvare pravo na penziju”, konstatuje URA u saopštenju.

Oni navode i da će Spajićeva većina, na taj način, imati drugu priliku da pokaže da li su im preča djeca neodgovornih roditelja, samohrani roditelji i naše starije građanke i građani koji žele da ostvare pravo na penziju ili isključivo partijski interesi.

„To je još jedna prilika i da vidimo jesu li Spajićevi poslanici u stvari taster poslanici, koji samo služe kao dizači ruku za predloge koji dolaze od strane vlasti i izričito su protiv svakog predloga koji dolazi od opozicije i koliko god oni bili dobri, što neodoljivo podsjeća na vrijeme vlasti DPS-a i Mila Đukanovića, a sa tom praksom smo mislili da smo 30. avgusta 2020. godine i završili”, navodi se u saopštenju GP URA.

IZ GP URa su pozvali sve poslanike u Skupštini Crne Gore da, ovog puta, podrže izmjene Zakona o PIO i Alimemtacionom fondu i da na taj način pokažu da su u službi djece i građana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.