Kovačević za BORBU: Mila Đukanovića ne smiju da pozovu ni da da izjavu, a povezuje se sa najvećim klanom u državi, a meni su konstrukcijama pokušali da podmetnu laži!

0

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, nije očekivao da „slučaj” u kojem je od strane medija, brojnih NVO-a i tužilaštva optužen za „povredu ugleda države”, zbog toga što je, navodno, nedolično pomjerao prste tokom intoniranja himne, uopšte može doći u ovu fazu.

Međutim, kako primjećuje, medijski lobiji, dio policije i tužilaštva izvršili su snažan pritisak da bi se pomjeranje prstiju procesuiralo kao krivično djelo, kako bi se time nanijela još jedna bruka u nizu institucijama naše zemlje.

Prema njegovim riječima, u zemlji gdje smo u slučaju tzv. „Državnog udara imali situaciju da se presude donose po političkoj osnovi, gdje se nudio ogroman novac da bi se osuđujuće presude liderima DF-a potvrdile, u kojoj se kopa tunel do zgrade Višeg suda, ništa ne može i ne treba da čudi.

“(…), pa ni to što se tako posrnule institucije obračunavaju sa jednim prstom i njegovim položajem, a ne obračunavaju sa mafijom i organizovanim kriminalom“, izjavio je Kovačević za BORBU.

On je podsjetio da su mediji ovu bezazlenu situaciju stavili u centar pažnje upravo kada su izašli navodi iz Sky prepiski, u kojima se tvrdi da Milo Đukanović od mafije, mjesečno, na ruke dobija 300.000€.

„Do danas Milo Đukanović nije dao ni izjavu kod bilo kog organa, a mene su pokušali da krivično procesuiraju stvarajući onako veliki i neprimjereni pritisak kroz konstrukcije koje su napravili i plasirali određeni mediji. U međuvremenu, pojavilo se još dosta osnova da bivši predsjednik države bude saslušan kod nadležnih organa, ali očigledno se njemu za takve aktivnosti skida kapa, a meni su zbog položaja prsta htjeli figurativno da skinu glavu. Mada, posle najnovijih navoda iz Sky prepiski, očigledno je da to nisu željeli samo figurativno”, kazao nam je predsjednik Opštine Nikšić.

Onima koji su podigli prijavu, istakao je Kovačević, želi samo da se otkrije za koji dio mafije rade i da se to adekvatno procesuira.

Tu, prije svega, misli na službenike policije koji su podnijeli prijavu i ocjenili kako u položaju njegovog prsta postoje „elementi bića krivičnog djela“.

„Tužilaštvo nije imalo osnova da se tim slučajem uopšte bavi po službenoj dužnosti, pa im je taj osnov dala policija, koja je podnijela prijavu. Ko je tu bio s kim u sprezi, da li su pripadnici klanova i u ovom slučaju obećavali nekome novac, ko je protivpravno odlučio da se ja po tom nevjerovatnom osnovu gonim, valjda ćemo nekada saznati”, konstatovao je on.

Predsjednik Opštine Nikšić je, na kraju našeg razgovora, poručio građanima da želi „da izbistre pogled od prašine, koja im se baca u oči, kako bi mogli da shvate ko i sa kakvim namjerama pravi ovakve konstrukcije i, uskraćujući ljudima osnovna prava, vrši ovakve progone“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.