Šta bi Njegoš rekao Milojku i Jakovu?!

7

Svakom iole boljem poznavaocu istorije jasno je da je Petar II Petrović Njegoš bio oduševljeni pristalica srpskoh jedinstva i budućeg ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom što će i ostvariti izdanak njegove kuće po majčinoj liniji-Viteški kralj Aleksandar Karađorđević.

Nije mogao ni da sanja veliki  Vladika da će doći vrijeme kada u Crnoj Gori za Srbe neće biti mjesta. Šta bi bilo kada bi mu neko rekao da će se u Crnoj Gori više pitati “Švabo“ nego Srbin i da se njegovom rodu neće dozvoliti bilo kakav uticaj na vlast?!

Kako je mogao i misliti o tome kada je i sam Srbin gospodario Crnom Gorom, a nije ni slutio da odTturaka ima nešto grđe što će se pojaviti u njegovoj malenoj đedovini. Nije predvidio genije Mila Đukanovića i njegovu pogubnu po Srbe politiku, ko je tada mogao znati za pojavu dvije osobe imenima Milojko i Jakov koji ne daju Srbima u Vladu?!

 Ne možemo a da se ne zapitamo šta bi veliki Njegoš, da ustane rekao Milojku i Jakovu?! Ne bi li ih, onako visok i gorostas rastom najveći u Evropi mrko pogledao i upitao : ‘‘Šta činite, da vas Bog ubije?!“ Ne možemo a da se ne zapitamo, dolazi li Milojku i Jakovu Njegoš nekada u san da ih podsjeti ko su i šta su. Javili im se nekada zrno savjesti kada se prekrste i uđu u Crkvu?

 To ne možemo znati, ali sigurno da znamo da, ako bi sada ustao, i veliki Njegoš bi se iznenadio da njegovom zemljom kojom Turci nisu mogli upravljati, upravljaju “Švabe“ preko nekih koji nisu ni poturice ni Srbi…Sveti Bog će ga znati šta su!

7 Comments
 1. kosingas komentariše

  jedno je prevarant ne mali, vec manji lazni car scepan mali, a drugi je seronja… nadmeni karijeristi..

 2. зорки komentariše

  On s njima ne bi zborio. Perjanike bi poslao da ih iznogetaju.

 3. Srdjan Lonchar komentariše

  Malecki Jakov se chak malo koprca, stidljivo trazi da se formira Vlada volje naroda.
  .
  .
  Na drugoj strani – Ljubavnika Milojka treba svi DA PREZRU, kao nishta choveka. Kad te narod prezre, nema ti teze kazne. Chak i sekretarica moze da mu odbrusi: „Cuti bre, pokrij se ushima, ako necesh da pozovem Nemachkog Ambasadora da ti izvuche ushi“.

 4. Ivan M komentariše

  „Svakom iole boljem poznavaocu istorije jasno je da je Petar II Petrović Njegoš bio oduševljeni pristalica srpskoh jedinstva i budućeg ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom…“
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  A provale 😂😂😂😂😂😂😂

 5. Q komentariše

  Rekao bi im da oadvojica odjebu u troskoku zajedno sa Prvoprekrečenim govnom .

 6. Bure komentariše

  Isto sto i ovim danasnjim evivavasima…

 7. Labud komentariše

  Svasta bi rekao

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.