Vučić je podvigom u Njujorku ispisao stranice istorije

0

Diplomatski napori Beograda, dani i noći razgovora uoči glasanja o rezoluciji o Srebrenici pred Generalnom skupštinom, urodili su plodom – dokument je prošao, ali je pobjeda Zapada – Pirova.

Čak je i Zlatko Lagumdžija odao priznanje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na energiji i snazi u borbi protiv rezolucije o Srebrenici.

Stalni predstavnik Sarajeva u UN priznao je za FTV da se nikada u svom životu nije suočio sa protivnikom ili, kako je preciznije naveo, sa „strašnom mašinom“, koja je uložila toliko energije i snage da smanji uticaj njega, njegovog tima, glavnih sponzora, kosponzora i ostalih evroatlantskih saveznika.

Osim toga, Lagumdžija se osvrnuo i na potez predsjednika Vučića koji se usred GS UN ogrnuo srpskom trobojkom, a kako je rekao, to nikada ranije nije bilo viđeno.

Predsjednik Vučić se žrtvovao za svoj narod i zemlju. Ne zanima nas kako će „strašna mašina“ Vučić završiti u istoriji onih koje je pobijedio, jer ono što je važno jeste da će u srpskoj istoriji završiti kao jedan od njenih najvećih sinova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.