Sramno: Narod umire od gladi, DPS daje “socijalu” svojim poslanicima, ženama i braći

0

“Majka i kćerka umrle u Beranama”, informacija koja nas je sinoć sve natjerala na suze. Razlog-umrle od gladi. Tužno, pretužno. U zemlji, u kojoj u tim istim Beranama DPS klika svoje funkcionere čašćava narodnim parama. Dok jedni gladuju i umiru, drugi na platu od 1.000 evra dobijaju “socijalnu” pomoć od po par stotina evra. Žene i ljubavnice lokalnih DPS funkcionera. Braća, kumovi i rođaci. Na platu, još jednu platu. Ko ima-da ima još više. Ko nema-da umre od gladi.
A prije samo mjese dana poslanici vladajuće većine u parlamentu nagradili su sebe sa po 387 eura na decembarsku platu zbog „značajnog doprinosa u aktivnostima radnih tijela, na sjednicama Skupštine i dodatnog angažovanja“.
Skupština je sredinom decembra usvojila Rješenje o isplati varijabilnog dijela zarade za decembar, prema kojem su svi poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP), i albanskih partija dobili 80 odsto neto zarade kao bonus preko decembarske plate.
Tako je šef parlamenta Ivan Brajović za decembar primio 2.287 evra, dok je u novembru zaradio 1.899 evra. Poslanik DPS-a Miodrag Vuković je za decembar dobio 2.172 evra, odnosno 387 evra nego mjesec ranije. Branimir Gvozdenović je zbog “značajnog doprinosa u aktivnostima radnih tijela, na sjednicama Skupštine i dodatnog angažovanja” iz državnog budžeta za decembar dobio 2.115 evra, odnosno 387 evra bonusa na platu, koliko je povećana plata i njegovoj koleginici iz DPS-a Jovanki Laličić kojoj isplaćeno 2.136 evra. Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja je zbog „značajnog doprinosa u aktivnostima radnih tijela, na sjednicama Skupštine i dodatnog angažovanja“ dobio 2.018 evra, takođe 387 evra više nego mjesec ranije.
Plata Petra Ivanovića iznosila je 2.067 evra.
I tako, sjetite se informacije sa početka teksta. U Beranama umrle majka i kćerka. Od gladi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.