„Skromni bračni par“: Milo i Lidija imaju pet stanova, stvrani šef DPS-a uštedio 35.000 evra

0

Nekadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga Lidija žive od plata, a bivši čelnik države ima ušteđevinu od više od 35.000 evra.

To stoji u izvještaju o imovini i prihodima koji je Đukanović dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) godinu dana po prestanku funkcije.

Po tom izvještaju, Đukanović je primao platu počasnog predsjednika Crne Gore od 1.747 evra, dok je njegova supruga mjesečno zarađivala 1.089 evra.

„Skromni bračni par“ je prijavio i na desetine hiljada kvadrata zemljišta, ali i više nekretnina.

Radi se, kako stvrani šef DPS-a tvrdi u imovinskom izvještaju, uglavnom o nasljedstvu, a bivši predsjednik je neke parcele i kupio.

Iste nekretnine prijavio je i u oktobru, u izvještaju koji funkcioneri podnose 30 dana po prestanku funkcije.

Prema podacima Agencije, Milo Đukanović je vlasnik stanova od 106 i 73 metra kvadratna, trećine stana od 160, 40 i 31, kao i više stambenih prostora koje je dobio u nasljedstvo.

Suvlasnik je dvije firme “Global Montenegro” i Univerziteta “Donja Gorica”, a na ime firme koja je osnivač univerziteta – “Univerzitats”, upisane su desetine hiljada kvadrata zemljišta i nekretnina.

Njegova supruga Lidija ima stan od 85 kvadrata, pomoćnu zgradu od 12 metara kvadratnih, livadu od 157 kvadrata i dvorišta od 500 kvadrata.

Posjeduje i 16 odsto šume površine 2.411 metara kvadratnih, kao i vozilo marke „audi A3“ iz 2006. godine. Đukanovići imaju i vaučere nedefinisane vrijednosti.

U odnosu na imovinski karton koji je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) podnio po prestanku funkcije u oktobru prošle godine, Đukanović više ne prijavljuje porodične stambene zgrade od 63 i 290 kvadrata i stambeni prostor od 290 metara kvadratnih, kao ni porodičnu stambenu zgradu od 121 kvadrat koja je bila u posjedu njegove supruge.

Nekadašnji predsjednik države nije dozvolio kontrolu svojih bankovnih računa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.