Nastavljena hapšenja: Sinoć pao Žuti Đukanović, danas poznati preduzetnici iz Podgorice

0

U Specijalnom državnom tužilaštvu počela su saslušanja uhapšenih zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca cigareta.

Policajci su nešto poslije osam sati tužiocu priveli Goluba Vojinovića.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja juče su, osim Vojinovića uhapsili jednog od vlasnika kompanije Bemax Aleksandra Aca Mijajlovića, Dejana Jokića, komandira granične policije Dragana Backovića, Marka Mijuškovića, Radoja Rabrenovića i Milana Vukadinovića.

Oni su lišeni slobode zbog šverca cigareta, odnosno sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Nikšićanin Zoran Žuti Đukanović uhapšen je sinoć u velikoj operaciji Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja protiv jakog švercerskog lanca trgovine cigaretama.

Osumnjičeni Đukanović je prema navodima SDT-a imao važnu ulogu u organizaciji šverca cigareta u godinama dobro razrađenoj šemi.

On je uhapšen u sklopu istrage tokom koje su juče u popodnevnim časovima lišeni slobode Aleksandar Aco Mijajlović, Golub Vojinović, Dejan Jokić, komandir granične policije Dragan Backović, Marko Mijušković, Radoje Rabrenović i Milan Vukadinović.

Njima SDT stavlja na teret da su počinili krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Uhapšeni Đukanović je blizak rođak bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su osobe za koje se vjeruje da su bili „kraci ekipe iz Granda u švercu cigareta“, koji je godinama funkcioniosao preko Luke Bar.

 

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.