Rat u Ukrajini: Radi ruska PVO – oborena tri ukrajinska aviona

0

Ruske trupe napadaju gotovo cijelu liniju borbenog dodira, pokušavajući da razvuku snage Oružanih snaga Ukrajine i spriječe upotrebu rezervi u jednoj određenoj oblasti.

Ruska komanda koncentrisala je veliku vojnu silu, 110.000 vojnika na Kupjanskom i Limanskom pravcu i oko 40.000 u oblasti kod Mariupolja.

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov rekao je nakon zauzimanje Avdijivke da Rusija još većim koracima ide ka Kijevu.

Vazdušna opasnost u dva regiona Ukrajine

Proglašena je uzbuna za vazdušni napad u oblastima Harkov i Dnjepropetrovsk Ukrajine, pokazuju podaci sa onlajn mape Ministarstva za digitalnu transformaciju zemlje.

Prema mapi, alarm je u naznačenim regionima objavljen istovremeno – u 8.35 po moskovskom vremenu. Alarm se oglasi i u djelovima Zaporoške i Hersonske oblasti koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine.

Uništeni dronovi iznad Brjanske i Kaluške oblasti

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su ukrajinske bespilotne letjelice iznad Brjanske i Kaluške oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

– 20. februara, oko 8.00 časova po moskovskom vremenu, zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica tipa aviona na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi presreli su jednu ukrajinsku bespilotnu letelicu nad teritorijom Brjanske oblasti, a jedna je uništena nad teritorijom Kaluške oblasti – saopštilo je ministarstvo.

Prethodno su tri ukrajinska aviona oborena iznad Brjanske oblasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.