budva-izbori-header
budva-izbori

Šef cetinjske policije: Ako je događaj prijavljen u 15:30, službenici su bili na licu mjesta u 15:33, zaštitili su građane od djelovanja Borilovića

1

Šef Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Dalibor Šaban kazao je da je policija juče odmah došla na lice mjesta i preduzela sve radnje da ga obezbijedi.

„Ako je događaj prijavljen u 15:30 časova, a službenici u 15:33 bili na licu mjesta, uspjeli da obezbijede u kratko vrijeme lice mjesta, da zaštite građane od mogućih posljedica djelovanja izvršioca krivičnog djela, teško je iznijeti stav da policija nije reagovala na vrijeme“, kazao je Šaban u Vijestima u pola sedam.

On je rekao i da je vrijeme od momenta kada Vuk Borilović počeo sa ubistvima „otprilike oko 15 i 23“, ali da to treba da se utvrdi i „gdje je on prema sadašnjim podacima prvo na monstruozan način lišio života dvoje maloljetnje djece a nakon toga upućuje hice u majku koja je podlegla kasnije povredama“.

„Radi dolaska specijalizovane jedinice koja je obučena za rješavanje najtežih bezbjednosnih situacija i da zaštiti građane koji su se nakon pucnjave nalazili u blizini lica mjesta“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, otežavajuća je sama karakteristika terena, te da u tom naselju postoji mnogo kuća koje su na maloj udaljenosti i gdje je izvršilac koristio poluautomatsku lovačku pušku koja je po karakteristikama upravo za te uslove opasna.

„Na lice mjesta je odmah pristupio redovan sastav OB sa interventnim sastavom iz drugih gradova. Uspjeli smo da sve preventivne aktivnosti usmjerimo na sprečanje težih krivičnih djela“, kazao je Šaban.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Pi, fukaro. Pucao je sat, najmanje da ubije toliko ljudi. I niko nije uspio da ga blokira, što se radi za 5 do 7 minuta, sve su to nesreće jedne doguljane na veze i vezice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.