Rusko ministarstvo odbrane objavilo ko će biti pozvan u djelimičnoj mobilizaciji!

0

Rusko ministarstvo odbrane je odgovorilo na glavna pitanja o djelimičnoj mobilizaciji.

Biće pozvani oni koji su neophodni za izvršenje zadataka – to su, naravno, strelci, tenkisti, artiljerci, vozači, vozači-mehaničari.

Kao takav, ne postoji red regrutacije iz rezervnog sastava, već se prednost daje onima koji imaju odgovarajuće vojne specijalnosti.

Broj vojnih obveznika utvrđuje se redovnim potrebama za kompletiranje vojnih jedinica.

Jedan od glavnih faktora je prisustvo borbenog iskustva. Biće pozvani i oficiri i redovi i narednici.

Po zakonu, redovi i narednici do 35 godina, mlađi oficiri do 50, viši oficiri do 55 podliježu regrutaciji na mobilizaciju.

Postoje pozicije koje mogu popuniti žene sa relevantnim vojnim specijalnostima, kao što su medicinski radnici – ali potreba za takvim specijalistima je minimalna.

U SKLADU SA ZAKONOM NEĆE SE ZVATI:

* rezervisti građani, tu spadaju zaposleni u preduzećima odbrambene industrije

* privremeno nesposobni iz zdravstvenih razloga
* angažovani na stalnoj brizi o članu porodice ili invalidima Prve grupe
* Koji imaju 4 ili više izdržavane djece mlađe od 16 godina
* one čije majke, pored njih, imaju 4 ili više dejce mlađe od 8 godina i odgajaju ih bez muža

Građani knjiženi po utvrđenom postupku za mobilizaciju imaju pravo na odlaganje, u skladu sa stavom 1. člana 18. Zakona o mobilizacionoj obuci.

Ako je vojni penzioner, bez obzira na pripadnost organima za sprovođenje zakona, penzionisan (preko 65 godina života ili iz zdravstvenih razloga) i skinut sa vojne evidencije, on ne podliježe mobilizaciji.

Kvote za broj pozvanih iz rezervnog sastava nisu određene, na osnovu obima raspoložive mobilizacione rezerve, svaki region ima poseban mobilizacioni zadatak, zavisi od broja građana na vojnoj evidenciji u regionu.

Oni koji stalno žive van Rusije i nisu prijavljeni u vojsci ne podliježu regrutaciji, a oni koji su otišli ​​na kratko i koji su prijavljeni u vojsci po mjestu prebivališta u Rusiji mogu biti pozvani.

(Ria.ru)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.