Amerikanac preživio napad velike bijele ajkule: Tvrdi da ga je pomiješala sa fokom

0

Amerikanac koga je zvjerski napala velika bijela ajkula kaže da ga je životinja žvakala i ispljunula jer ga je pomiješala sa fokom.

Kako Stiv Brumer navodi, on se očajnički borio protiv morske nemani, a ovaj napad je preživio samo zato što je koristio pesnice i noge kako bi se odbranio od zvijeri.

Ovaj 62-godišinjak rekao je da je plivao u moru prije nego što ga je u dubinu odvukla smrtonosna životinja, prenosi Miror.

Bio sam na oko 150 metara od obale, u blizini plaže, kada sam osjetio zube preko mojih butina i stomaka. Zgrabila me ajkula i povukla gore, a zatim odvukla u dublju vodu”, rekao je Brumer.

Govoreći iz bolničkog kreveta u medicinskom centru Natividad, Stiv je opisao kako ga je ajkula pustila nakon što ga je odvukla pod vodu i otkrio šta je sledeće uradio kako bi se uvjerio da ga više neće napasti.

Onda me je, naravno, ispljunula. Ja nisam foka. Ona traži foku. Mi nismo njihova hrana “, zaključio je ovaj učitelj u penziji.

Brumer je dodao da se potom ponovo našao oči u oči sa ajkulom, ali da ju je gurnuo rukom i šutnuo nogom. Potom se ajkula okrenula i otišla.

Nakon što je isplivao na površinu vode, Stiv je počeo da viče u pomoć. Spasio ga je bračni par Ejmi i Pol Bendi, medicinska sestra i policajac, koji su dojurili na svojim daskama za veslanje i pozvali hitnu pomoć. Drugi čovjek, Hit Bredok, zaronio je sa daskom za surfovanje kojom su njih troje nosili Stiva na sigurno.

U razgovoru za KSBV, Bredok je rekao: „Donijeli smo moju najveću dasku i Pol mi je pomogao da žrtvu odguram na dasci. Vrištao je upomoć, moglo se reći po zvuku i emocijama u njegovom glasu da nešto definitivno nije bilo u redu”.

Stivu su pomagale dvije medicinske sestre intenzivne njege i doktor koji je bio na plaži gdje se desio napad, i stavili su mu improvizovane poveze kako bi zaustavili teško krvarenje iz ruku i nogu.

(nportal.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.