Visokoetični Krivokapić ima razumijevanja za Milovo kršenje Ustava: U svojoj povratničkoj besjedi zaboravio da pomene DPS!

10

Bivši premijer Zdravko Krivokapić i bivši čelnik ANB-a Dejan Vukšić ozvaničili su danas formiranje Demohrišćanskog pokreta.

Na pres konferenciji koja je više ličila na loše teološko predavanje u režiji profesora Zdravka Krivokapića, počasni predsjednik i kandidat za predsjednika DHP-a nijednom riječju se nisu dotakli borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, za čiji procvat u Crnoj Gori je zaslužan DPS.

Nijednu riječ ovog dvojca nije zavrijedila DPS-ova tridesetogodišnja diktatura koja je za sobom ostavila opljačkanu državu i njene građane, što smo i najavili u jučerašnjem tekstu.

Trn u Krivokapićevom i Vukšićevom oku su poslanici koji 30 godina sjede u Skupštini, nego li Milo Đukanović koji je u istom tom periodu vodio ratove protiv kasnijih saveznika, sticao bogatstvo i otvarao račune na of šor destinacijama, dok je doprinosio propasti nekadašnjih društvenih preduzeća čija imovina je u bescijenje prepuštana njegovim rođacima, kumovima i poslovnim partnerima.

– Mislim da smo jedina država u svijetu gdje pojedini poslanici egzistiraju skoro 30 godina. Većina građana, siguran sam, pojedine poslanike više ne želi da vidi u skupštinskim klupama. Sistem otvorenih lista bi sve promijenio – naveo je Vukšić.

Krivokapićevu i Vukšićevu pažnju nisu zaokupirale ni teme poput ubistva i progona novinara, rat klanova, brojna neriješena ubistva, šverc cigareta, droge i oružja i ostale nus pojave DPS-ovog trodecenijkog vladanja. Barem je Vukšić, kao bivši šef ANB-a trebao dužnu pažnju posvetiti ovim fenomenima, mada ni Krivokapić nije trebao ostati nijem na pojedine gore pomenute teme.

Upitan da prokomentariše aktuelni politčki momenat u kojem predsjednik države flagrantno krši Ustav, nedodjeljujući mandat za sastav vlade lideru DEMOS-a Miodragu Lekiću, Krivokapić (kojem je inače Đukanović svojevremeno trčeći dodijelio mandat) odgovara:

– Da je neko želio da sačuva izbornu volju, dali bi potpise za mandatara na vrijeme – kazao je Krivokapić čiji odgovor podsjeća na Đukanovićevo obrazloženje odluke o odbijanju da mandat da Lekiću.

– Nisu priložili ni potpise većine poslanika, a pozivaju se na prethodno iskustvo koje je sasvim drugačije. Dakle, nisam stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi ponudila rešenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu – naveo je, između ostalog, Đukanović kada je predložio raspuštanje Skupštine.

Dakle, Krivokapić je ovom tvrdnjom opravdao Đukanovićev protivustavni čin o nedodjeljivanju mandata i tako pokazao razumijevanje za potez nekadašnjeg kohabitacionog partnera.

Zanimljivo, bivši premijer danas tvrdi da je 42. Vlada Crne Gore izabrana na neustavan način, dok istovremeno koristi istu argumentaciju kojom je Đukanović pravdao svoje protivustavno djelovanje.

Tipična Krivokapićeva nedoslednost kojom je zračio dok je vršio premijersku dužnost, a koja ne karakteriše visokoetične individue kako sebe i svoju politiku poima i predstavlja bivši premijer.

 

 

10 Comments
 1. Q komentariše

  Molim vas mičite ovog zlikovca i pokvarenjaka ,čovjeka bez morala i lažnog vjernika sa stranica Borbe.Njemu ovdje nije mjesto u stvari nigdje mu mjesto nije osim u Paklu.

 2. Davor komentariše

  Olos
  Ovig dps ovca treba ignorisati

 3. Bajro komentariše

  Ljapa ! Ko će za ovoga glasati ?

 4. Sebastijan komentariše

  Jesi li se probudio opet SPAVAČU !??????

 5. Mirko komentariše

  Kako da napada partnera….Djukanovic je njegov partner

 6. Hela komentariše

  JELJCIN JE VASKSAO! PARAMA DUVANSKE MAFIJE

 7. Komsija odozgo komentariše

  Politički pajac i njegova tranja od partije.
  Tranja , antihristova komunjarska partija, lider stara komunjara i glasač DPS sekte.

 8. Monarch komentariše

  Ma ne mora ga niko glasat.Ali otvorene liste podrzavam.Jednostavno zaokruzi glasac onoga za koga misli da je bolji od ponudjene liste.Zar bi P.Bulatovic prosao?NIKAD.

 9. Osvježilo komentariše

  Njegova partija služi da razvodnja pobjednicku koaliciju ali to je loš potez…Ovaj profesor koji odlično obavlja svoj posao na fakultetu ocigledno nikako da shvati da kao politicar nema pojma i da se samo bruka…Mislim da neće ukupno osvojiti ni 50 glasova.

 10. Sebastijan komentariše

  Jeste li se probudili SPAVAČI?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.