Priziva li Đukanović „Oluju“ po uzoru na Hrvate: Srbe iz Crne Gore čekaju kolone i traktori ako se ne „opamete“

9

U autorskom tekstu namijenjenom crnogorskom „biračkom tržištu“ u kojem sebe promoviše u spasioca države, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije mogao a da ne pomene dežurnu mantru o kleronacionalistima, „velikosrpskoj hegemoniji“, i nekakvim mračnim planovima Beograda da pokori Podgoricu.

U moru već otrcanih floskula, uzdrmani gospodar Montenegra potcrtao je i jednu opasnu paralelu – uporedio je Srbe iz Crne Gore sa onima koje je hrvatska vlast zbrisala 1995. u zločinačkoj akciji „Oluja“.

Tako crnogorski lider utvrđuje da je „u našoj državi svaki Srbin jednakopravan građanin sa svakim građaninom Crne Gore druge nacionalnosti“, a zatim ide zlokobno poređenje „samo što lideri srpskih stranaka u Crnoj Gori svoju političku borbu vode na platformi državne politike Srbije i SPC kao njenog glavnog protagoniste. A, kao što znamo njihova platforma je Velika Srbija, bez Crne Gore i Crnogoraca. Pogubnost te platforme su, recimo, Srbi u Hrvatskoj apsolvirali. I svoje mesto pod suncem, u svojoj državi Hrvatskoj, traže i nalaze svojom pameću. U Crnoj Gori nažalost još nisu“ – poručio je Đukanović, ne otkrivajući sasvim da li će Srbi u njegovoj državi, ako se ne opamete po merilima DPS, završiti kao oni u Tuđmanovoj Hrvatskoj – u izbegličkoj koloni na traktorima.

9 Comments
 1. Vuksan Lekić komentariše

  Neka on ,i njegovi izmećari,vrate što su pokrali,
  pa ćemo lako za traktore
  Lopovi bi sad najrađe da se ođe zlo kolo povede, a oni da izvuku guzicu s parama.
  Pa da se sve krađe pri narodnome jadu zaborave.
  E daćemo im qurac za to.

 2. Harvi Kejtl komentariše

  E bijedo bojim se da ne bude kotra a i ti se nešto mnogo bojiš znojavi

 3. Mladen komentariše

  Pozivam našu Blitvu da posjeti Srbe iz Hrvatske, da obiđe običan srpski narod tamo i čuje što Srbi iz Hrvatske misle o njemu. Nikad ih više ne bi uzeo u svoja usta, pokvarena i lažava.

 4. Vesko komentariše

  Ok

 5. NIKO99 komentariše

  Osjeća se paranoja i duševna poremećenost. Moguće je da je dugo već bolestan ali su događaji u skorije vrijeme učinili da simptomi budu više vidljivi. Izbija duševna bolest iz njega. Trebalo je ovo ozbijnije shvatiti. Kleptomanija, Paranoja, Kompleks Boga. Ne čudi me što je pomislio da će da stvori novu Crkvu. Pitam se dali je moguće skratiti njegov predsjednički mandat zbog bolesti koja ga onemogućava da obavlja veoma važan i odgovoran posao? Mogli bi malo gurati u tom pravcu da vidimo možda je ipak moguće ranije se osloboditi ovoga bolesnika.

 6. Sparta komentariše

  Teško je kad sa konja padneš na magarca a ovaj promaši i magarca pa pravac u prašinu…Imalo se svega i moglo se svašta ali kad je krenuo na Boga osjetio je kolika mu je moć sitna bila…Još malo pa će dobiti poziv od SDT , pa ako Bog da sudjenje na tv…i na kraju Ć O R K A doživotna…

 7. Rade/ komentariše

  U Hrvatsku je bilo 10% Srba i oluju je dogovorio Tudjman sa Slobom a u CG je po laznom popisu 30% Srba a u stvari je najmanje 50% tako da moze da prijeti ko god oluje moze biti ali za neprijatelje Srba.

 8. Miki O. komentariše

  Djukanovic je sve godine svoje vladavine kupovo podrsku Zapada, pljujuci po Srbima u Crnoj Gori, Srbiji, a onda i Rusiji. Na taj nacin je opstajao na vlasti unatoc kriminalu i korupciji. No ni ti njegovi sponzori vise ne mogu braniti njegovu 30 godisnju vladavinu, sverc cigareta, tone droge, kao i vatrene obracune kriminalnih klanova sirom Europe i svijeta. Ocigledno je da je tome konacno dosao kraj, a Djukanovic ima samo dva izlaza iz ove situacije. Prvi je da svim sredstvima pokusa opstati jos neko vrijeme na vlasti ili da pobjegne iz zemlje i izbjegne Spuz koji mu neminovno slijedi.

 9. Plotari komentariše

  Obezbijedio je brata i sestru po bjegli su .ovoga maloga djukaja ce isto a on ce pobjec u zadnji cas ali nije daleko luksemburg cane i aco nace se mafijasi dje god pobjegnu ,pa i u marbelju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.