Oglasila se bečka policija: U toku je istraga da li se zaista radi o nestaloj Danki na snimku

0

Bečka policija saopštila je danas da je u toku istraga da li je devojčica, koja je u subotu uveče viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.

Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima.

– Srpski državljanin koji živi u Beču vidio je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju djevojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa djetetom su bile dvije žene. Kontaktirao je srpske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svjedok je ispitan i obezbijeđen je snimak koji je čovjek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj djevojci, predmet su istrage koja je u toku – navela je je policija.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu potjernicu.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.