Nikolić: Novović po nalogu supruge procesuirao Jelenu Perović

0

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista (DPS), saopštio je da je „Specijalno državno tužilaštvo na čelu sa Vladimirom Novovićem procesuiralo direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije Jelenu Perović kao posljedicu ličnog animoziteta prema njoj njegove supruge Lidije i želje da „Vijesti“ i MANS konačno preuzmu kontrolu nad jednom od rijetkih državnih institucija koja je u posljednje četiri godine pokazala integritet i rezistentnost na medijski pritisak“.

„Jučerašnja akcija još jedan je primjer koji dokazuje selektivnost u radu SDT-a, a okolnost da su, prije svih, informaciju objavili ‘Vijesti’ i Aleksa Bečić pokazatelj je sprege između Tužilaštva, režimskih medija i parlamentarne većine koja revanšistički progoni sve koji pokažu integritet u obavljaju funkcije i koji su smetnja planovima aktuelne vlasti“, izjavio je Nikolić, pa nastavio:

„Tako Skaj tužilac Novović, nakon provjeravanja kvaliteta vina i rakije Zorana Lazovića, sada provjerava kilometražu na službenom autu, umjesto da se bavi stvarnim poslom iz svoje nadležnosti. Novović duguje javnosti odgovor na pitanje ko je nabavljao kalašnjikove i pripremao napad na institucije 30. avgusta, koga je sve ‘škaljarski klan’ finansirao u susret tim izborima, ko je nabavljao kriptovane telefone za Dritana Abazovića, kako su kupovane akcije Luke Bar, ko je odgovoran za milionsku štetu u CEDIS-u i Elektroprivredi, kako je Mijo Lekić potpisao ugovor de facto sam sa sobom u iznosu od 62 miliona evra, ko je odgovoran za zapošljavanje 30.000 ljudi za četiri godine“, naveo je portparol DPS-a.

Prema njegovim riječima, „ovo je samo dio očiglednih nepočinstava koja su počinjenje u posljednje četiri godine a u odnosu na koje Skaj tužilac ostaje nijem“.

„Finalno, u isčekivanju odgovora SDT-a, molim Vukasa Radonjića da ovog puta svoj posao uradi ozbiljnije, kako još nekom konfuznom i nesuvislom reakcijom ne bi dodatno nastavio da urušava mrvice autoriteta institucije koju predstavlja“, zaključio je Nikolić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.