Milanović bi sada da sve zemlje EU legalizuju otimačinu Kosova

0

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju nezavisnosti „Kosova“ i očekuje da ga priznaju sve članice EU, rekao je hrvatski predsednik Zoran Milanović tokom sastanka sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore u privremenim prištinskim institucijama Donikom Gervalom-Švarc, saopšteno je iz kancelarije hrvatskog predsjednika.

Milanović i Gervala-Švarc su razgovarali između ostalog i o aktuelnom planu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, članstvu u UN i ostalim međunarodnim organizacijama, kao i evropskoj perspektivi tzv. Kosova.

„Očekujemo da sve članice Evropske unije priznaju nezavisnost „Kosova'“, rekao je Milanović, saopšteno je s Pantovčaka.

Hrvatski predsjednik je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Beograda i Prištine što bi, kako je naveo, obezbijedilo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Evropi i evropsku perspektivu cijelom regionu.

Milanović je istakao da je Priština uvijek imala čvrstu podršku Hrvatske na koju može i ubuduće da računa kada je riječ o, kako je saopšteno „međunarodnoj afirmaciji kosovske nezavisnosti i evropskim perspektivama Kosova„.

Podsjetimo, hrvatski predsjednik je 30. januara izjavio da je tzv. Kosovo oteto od Srbije.

– Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat- naveo je svojevremeno Milanović.

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.