Lekić o privođenju Katnića i Lazovića: Đukanovića mnogo zaboljela hapšenja

0

Ostao je gorak ukus nakon aktuelnih hapšenja, jer se moramo podsjetiti da su građani Crne Gore finansirali sve ove ljude preko budžeta, komentarisao je nedavno hapšenje Milivoja Katnića i Zorana Lazovića predsjednik Demosa i nekadašnji šef crnogorske diplomatije Miodrag Lekić.

Kako je kazao, i u ovim slučajevima se ipak mora početi od pretpostavke nevinosti.

“Ovo je složenija priča dužeg datuma. To su pojavni oblici sistema i vrhunac završne faze. Nije me ništa od ovoga iznenadilo. Kocka je bačena, ali još nije pala. Da vidimo da li će ova borba istrajati. od ovoga ne treba praviti trijumfalizam. Odati poštovanje tužioci Vladimiru Novoviću, ali tu je i afera Tunel, tu je i slučaj kokaina u Zeti”, kazao je on u emisiji “Klub A plus”.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori je stvoren sistem gdje su se političari kriminilozovali, a kriminalci politizovali.

“U pravosuđu su i jedni i drugi doživjeli metamorfozu. To su osobe koje su bile na funkcijama koje su trebale da brane državu od kriminala. Crnogorska demagogija je godinama praćena nacionalizmom i kroz nju se provlače razni borci za Crnu Goru”, naveo je on.

Komentarišući reagovanje DPS-a o pomenutim hapšenjima, Lekić je kazao da je to samo dokaz da bivši predsjednik crne Gore Milo Đukanović i dalje upravlja tom partijom.

“Njega je izgleda sve ovo mnogo zaboljelo”, zaključio je Lekić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.