Direktorica ASK-a Jelena Perović privedena?

0

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja SPO po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva ušli su jutros  u prostorije Agencije za sprečavanje korupcije ASK.

Mediji su prethodno objavili da je navodno privedena direktorica ASK-a Jelena Perović. Međutim iz SDT-a su kazali da u ovom trenutku niko nije uhapšen.

“U ovom trenutku niko nije lišen slobode. Pretresanje je u toku”, kazao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Zgrada ASK-a je blokirana.

Očekuje se da se tokom dana oglase SDT i policija.

Krajem marta je Ministarstvo finansija dostavilo Specijalnom državnom tužilaštvu izvještaj budžetske inspekcije za Agenciju za sprječavanje korupcije, po kojem je formiran krivični predmet.

Prema njegovim riječima ovaj predmet je dodijeljen u rad u skladu sa internim pravilima.

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović prošle godine na osnovu spornih rješenja za varijabilni dio zarade i prekovremeni rad prihodovala 13.447 eura, navodi se u izvještaju Budžetskih inspektora.

Pored toga inspektori su utvrdili i da je Perovićeva po osnovu rješenja koja su donesena mimo zakona za rad u radnim grupama ostvarila naknadu od 8.722 eura.

Budžetska inspekcija utvrdila je brojne nepravilnosti tokom inspekcijskog nadzora u Agenciji za sprječavanje korupcije, na čijem je čelu Jelena Perović.

Izvještaj je objavljen sa sajtu Ministarstva finansija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.