Krivokapić sa predstavnicima medija: Cilj je da stvaramo ambijent u kojem će važiti jednaka pravila za sve

3

Predsjednik Vlade, Zdravko Krivokapić, i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija,Tamara Srzentić, sa saradniciima započeli su danas Kontinuirani dijalog sa medijima.

Prvom u nizu sastanku  prisustvovali su generalni direktor RTCG, Božidar Šundić, izvršna direktorica Nova M, Ivana Šebek i izvršna direktorica Vijesti, Marijana Bojanić, te glavni urednik Prva TV, Dražen Živković.

“Ova Vlada ima jasan cilj, a to je da stvaramo ambijent u kojem će svi mediji u Crnoj Gori moći da rade profesionalno na tržištu na kojem će važiti transparentne procedure i jednaka pravila za sve“ – ocijenio je predsjednik Vlade u razgovoru sa predstavnicima medija.

Krivokapić je saopštio da je Vlada u finalnoj fazi definisanja paketa podrške medijima, koji će se sastojati od Javnog konkursa za COVID-19 koji će Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija uskoro raspisati, te da se razmatraju i druge mjere.

On je kazao da je zajedno sa ministarkom Srzentić pokrenuo Kontinuirani medijski dijalog kako bi se, kroz seriju otvorenih i konstruktivnih sastanka, riješili višegodišnji problemi medijske zajednice u Crnoj Gori, koji se odnose, prije svega, na neravnopravan status medija na medijskom tržištu, ali unapređenje institucionalnog i normativnog okvira u kojem mediji djeluju.

“Ova Vlada želi da, bez obzira na uređivačke politike, definiše jasne procedure i pravila kako bi sredstva iz budžeta Crne Gore koja se opredjeljuju za medijske sadržaje, bila raspoređena na transparentan način“ – kazao je predsjednik Vlade.

Premijer je saopštio da je Vlada već otpočela aktivnosti na izradi Medijske strategije, ali da nije cilj da donosimo dokumenta koja nemaju adekvatnu primjenu, već ona koja će u praksi biti implementirana i čiji efekti će biti mjerljivi. Takođe, je kazao da je upoznat sa zamjerkama koje su pratile donošenje medijskih zakona i da se sva ova pitanja u narednom periodu moraju  razmotriti kroz unapređenje postojećih rješenja ili izradu novih.

“Mediji u Crnoj Gori  treba da imaju adekvatan ambijent u kojem djeluju kako bi mogli da nesmetano i profesionalno rade svoj posao. U narednom periodu kroz ovaj mehanizam i kroz ankete koje smo pokrenuli  cilj nam je da prepoznamo potrebe i probleme medijske zajednice. Ako vas ne pitamo  i ne osluškujemo,  onda ni javne politike nemaju svoju svrhu“, ocijenila je Srzentić.

Ona je zaključila da treba da udružujemo snage i da zajedno radimo kako bi unaprijedili ambijent za rad medija, ali i konstruktivno rješavali probleme zajednice.

Predstavnici medija su pozdravili pokretanje dijaloga u cilju rješavanja problema medijskog sektora, te ukazali na finansijske probleme sa kojima se suočavaju usljed pandemije koronavirusa.

Takođe su ukazali da je u narednom periodu neophodno na sistemski način prići rješavanju problema, kroz unapređenje medijske regulative, te uvođenja transparentnog pristupa u pogledu finansiranja iz javnih sredstava.

Cilj Kontinuiranog dijaloga sa medijima je dobijanje informacija o najvećim izazovima iz sistemskog ugla, kako bi se udruženim snagama postigla dugoročna rješenja u izazovima sa kojima se susreću svi predstavnici medijske zajednice u svom radu.

Poštujući epedimiološke mjere, premijer Krivokapić i ministarka Srzentić će se i u narednom periodu sastajati sa predstavnicima medija.

3 Comments
 1. ajica komentariše

  tacno tako krivokapicu .nemoj nijednoga smijeniti . svi su oni milovi novinari mada i ti to dobro znas i kako te nije sramota da u startu ne smijenis sve sa javnoga servisa koji mi gradjani placaju . jeli moguce da si razgovara sa urednicima i direktorima medija koji su u milovim rukama . pa ova bojanicka je isla na cestitku dana nezavisnosti kod djukanovica u vladin dom na cetinje da stisne ruku djukanovicu a o sundicu ,seberkovoj da ne pricamo . premijeru dobro bi bilo da ti imas malo vise mjere i stava i slifa .ti si ocigledno zaluta u politiku . nemozes ti poslije pet dana reci da si bolaova koronu i da ne nosis masku a poslije toga si tajno cestita cvijanovickoj dan drzavnosti umjesto ka sto dolikuje crnogorcu ili srbinu svejedno javno da cestitas . pa si posa na saucesce pok jefticu i kazes to je moj licni cin i privatna stvar ,a obican narod ne moze da sahrani svoje najmilije . e malo si se zaje.o krivokapicu . mjere vaze za sve ili ne vaze . dalje etiketiras partije i upires prstom u niksic da neko stoji sa strane iza njiohg pa dalje kazes da iza marovica stoji neko mocan . kome to pricas krivokapicu samo sve vise i vise upadas u zivo blato . raspisi ti crvenu interpolovu potjernicu i obrati se ovim vasim mentorima ambasadorima i vidjeces kako ce marovica izruciti i treba da te je sramota da upires prstom na pojedine partije a bio si na celu te iste koalicije jos sto dana krivokapicu i onda na fakultet . dobro si fala bogu situiran . dva stana dvije kuce , apoteka itd itd . i kako to da si opet tajno cestita drzavnost kosova a abazovic te prozva u medijima da si cestita drzavnost kosova da svi znaju a ovamo pricas da si ti tada bio nebi prizna kosovo . pa sto si ga prizna krivokapicu . mozemo mi u eu iako ne priznamo kosovo iako ukinemo sankcije rusiji a ovamo kukate da vam rusi pomognu oko izvoza vina i da dodju turisti iz rusije . kako te nije sramota a ovamo kazes da na ove iz eu ne racunamo . pa sto ce nam eu . mozemo sa eu ali ne padfati na koljenja i ljubiti im skute sram vas bilo pod hitno zakone o tuzilastvu i pravosidju i zakone o porijerklu imovine .

  2
  2
  1. LipaLipa komentariše

   … urdnici izvrsni organ, uredjuju kako vlasnik odredi, … u CG, nema ne postojie nezavisni mediji, … jesli sigurna da je to potreba, zelja urednika, … premijer izrazio svoj stav oko sahrana, otisao, … ako narodu vazno, da slobodno saranjuje, ne trazi. … ne odredjuje premijere, ne odredjuje ni apostolka, … to odredjuje, jako precizno SZO, … ako ne prihvatimo mjere, sankcije rigorozne, … opcije premijera jako suzene. … ostali mu samo, casni, posteni, dio naroda, … aj’ zdravo, …

 2. t-rex komentariše

  Boze hoce li neko ovim stvoru prevarantskom reci da ode da pusti narod na miru,da smo se borili protiv DPS-a i da cemo protiv i njega dok sunce ne svane iznad Crne gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.