DF: Katnić poslao rođaka po Sinđelića, MUP Srbije ih provalio

0

Demokratski front čestita srpskoj policiji i srpskim bezbjednosnim službama na efikasnoj akciji razbijanja agenture crnogorskog ANB- a predvođene Samirom Rastoderom koja je juče na teritoriji Srbije pokušala da izvrši diverzioni zadatak po nalogu Milivoja Katnića.

“Ovom akcijom srpske policije i bezbjednisnih struktura spriječena je namjera prvog čovjeka SDT-a i ANB-a da Saši Sinđeliću uruče izvjesnu svotu novca i organizuju njegovo prebacivanje u Crnu Goru. Zloupotrebljavajući funkciju glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoje Katnić je angažovao Samira Rastodera sa kojim je istovremeno u rođačkim i kumovskim odnosima da dana 30.05. zajedno sa izvjesnim Danilom Pejovićem, na teritoriji jedne opštine u Srbiji organizuje viđenje sa Sašom Sinđelićem, i tom prilikom mu uruči izvjesnu svotu novca i dogovori njegovo ilegalno prebacivanje u Crnu Goru. Pošto se šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić nalazi pod bezbjednosnom obradom zbog svojih veza sa Mirkom Pajom Velimirovićem i opravdano se plaši hapšenja u Srbiji, Milivoje Katnić je bio prinuđen da pošalje svog rođaka Rastodera, kako bi realizovali akciju otmice Saše Sinđelića sa ciljem kompromitacije srpskih bezbjednosnih službi, stoji u saopštenju.

Pošto su S.R. i D.P. osujećeni u ovom diverzivnom djelovanju i protjerani iz Srbije, iz DF-a očekuju da naredna akcija srpskih državnih organa bude hapšenje Milivoja Katnića čim stupi na teritoriju Republike Srbije.

“Podsjećamo da je DF protiv M.K. (Milivoje Katnić) i M.V. (Mirko Velimirović) nadležnom tužilaštvu u Beogradu podnio krivične prijave zbog trgovine i šverca oružja na teritoriji Srbije, i da je samo pitanje trenutka kad će biti procesuirani za ovo teško krivično djelo za koje je zaprijećena kazna od 5 do 15 godina zatvora. Jučerašnja dešavanja su samo nastavak brukanja države koju personifikuje Milivoje Katnić, jer je prije petnaest dana na slobodu pušten izraelski državljanin Joram Frig, kojeg je Katnić gonio po crvenoj potjernici Interpola, falsifikujući naredbu o istrazi i optužnicu za državni udar. Zato i ne čudi što ga u sjedištu Interpola u Lionu vode pod šifrom “Pinokio”, i čim vide njegov i potpis Zorana Pažina ispod zahtjeva za izručenje, momentalno puštaju na slobodu uhapšene, kažu u DF-u.

Naravno, niko više u Crnoj Gori ne očekuje da zbog ovog najnovijeg skandala Milivoje Katnić bude pozvan na odgovornost ili upućen na neki medicinski tretman, a kad malo bolje razmislimo, i nema potrebe, ovakvo tužilaštvo zaslužuje da liči na Milivoja Katnića, kao što i on liči na tužilaštvo.

“Jedino imamo dilemu da li Milivoje Katnić umjesto luka sadi nešto drugo što je u određenim evropskim zemljama legalizovano”, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.