Mladen Mikijelj

Dačić: Vlada Srbije mora bito formirana prije održavanja izbora u Beogradu

0

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da Vlada Srbije mora biti formirana prije održavanja izbora u Beogradu, budući da je rok za formiranje Vlade početak maja, odnosno 90 dana od dana konstituisanja Narodne skupštine, prenosi RTS.

Ivica Dačić je rekao da su za Srbiju neka pitanja poput članstva tzv. Kosova u Savjetu Evrope trenutno prioritetnja, ali da, uprkos tome, postoje rokovi za izbor nove Vlade.

„Taj rok mora da bude ispoštovan, ako ne bude ispoštovan, onda se ide na nove parlamentarne izbore, a vi znate da ja nisam pristalica toga“, dodao je Dačić.

Kada je riječ o najavljenom bojkotu beogradskih izbora od strane predstavnika opozicije, Dačić je rekao da ne zna da li će se to zaista desiti ili ne.

„Dugo je bilo raznih takvih eksperimenata i oni se uglavnom nikada nisu uspješno završavali po one koji su u tome učestvovali. Više sam za to da se dobro razmisli o svemu tome i da svi učestvuju na izborima, kako ne bi stvarali neke nove potencijalno sporne situacije koje neće dozvoliti da u naredne četiri godine imate jedan normalan politički rad“, istakao je Dačić.

Dodao je da se maksimalno zalaže za to da u Srbiji budu samo redovni izbori i da se ustanovi takva praksa, jer je to, prema njegovim riječima, demokratska tradicija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.