Duljaj: Nemamo dobra iskustva sa Čukaričkim, nadam se da će teren biti u dobrom stanju

0

Regularni dio sezone ulazi u završnicu. Ispred fudbalera Partizana je još jedna teška utakmica, ovog puta na Banovom brdu protiv Čukaričkog.

Trener crno-bijelih, Igor Duljaj, prisjetio se teškog okršaja sa Čukaričkim od prošle godine:

Gledamo kao i na svaku prethodnu utakmicu, koja donosi, ili odnosi bodove. Nemam prijatna iskustva na stadionu Čukaričkog. Prošle sezone smo posle nemilih scena izgubili. Očekujem dobru utakmicu, dobar je termin i očekujem dosta navijača.”

Nadovezao se potom Duljaj i na igru Čukaričkog:

Pokazali su Brđani da su ozbiljan klub i u duelima sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Naš cilj ostaje isti, a to je trijumf.”

Dobra stvar za “parni valjak” biće što su svi u pogonu, ali ostaju nepoznanice oko sastava za sjutrašnji meč:

Svi su u trenažnom procesu. Saldanja se vratio i radi sa ekipom, vidjeću posle večerašnjeg treninga kakva je situacija. Imamo i nekoliko igrača sa žutim kartonima, ali nećemo kalkulisati. Najvažnija mi je prva sledeća utakmica, to je sjutrašnji meč sa Čukaričkim”, istakao je Duljaj.

Navijači Partizana su na utakmici košarkaša sa Valensijom pozvali sve da dođu na meč protiv Čukaričkog što je trenera stručnog štaba crno-bijelih obradovalo:

Mlađi sin mi je poslao sliku, stvarno sam oduševljen. Mnogo nam znači podrška navijača, tokom cijele sezone su nas pratili i bodrili. Pozivam ih još jednom da budu naš 12. igrač.”

Partizan je odigrao neočekivano težak meč u četvrtfinalu kupa protiv Voždovca po velikoj vrućini što je potrošilo igrače. Promjene u timu se mogu očekivati i u nedelju:

Biće nekoliko promjena, ali ne mnogo, jer nije prijatno kada mijenjate dosta igrača. Nailazi period gdje je gust program, ali u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da vam kažem ko će to biti, sačekaćemo današnji trening.”

Deni Kastiljo igra sve bolje. Postigao je novi gol protiv Novog Pazara i potvrdio odličnu formu u kojoj se nalazi, a dobra vijest za Partizan je što će mladi vezista imati priliku i da i naredne sezone ostane uz beogradski klub:

Kastiljo ima samo 20 godina. Izuzetno brzo se uklopio, a Partizan je poznat po tome da prihvati dobro svakog igrača. Ako sve bude kako treba, Partizan može da očekuje Kastilja i naredne sezone”.

Iskustvo i kreativnost koje donosi Natho su neupitni, međutim, u poslednje vrijeme iz brojnih razloga nije imao minutažu na koju je navikao. Struka Partizana ne mora da brine, jer na klupi ima odlične zamjene:

Svaki igrač ima svoju ulogu, pa i Natho. Vidjelo se protiv Voždovca koliko znači ekipi. Ono što je izuzetno dobro je da imamo igrače koji sa klupe mogu da promjene ritam”.

Mladi Igor Miladinović igra odličnu sezonu u ekipi Čukaričkog. Ipak, neće samo on biti opasnost po gol Jovanovića:

Ofanzivni prekidi Čukaričkog izuzetno opasni, moramo tu da obratimo pažnju. Nadam se da će teren biti u dobrom stanju i da će obje ekipe imati priliku da se pokažu u najboljem svijetlu”, rekao je Duljaj.

Poslednji meč uoči plej-ofa, a već naredni je – vječiti derbi! Ta činjenica nije i neće ni na jedan način uzdrmati redove crno-bijelih:

Imamo pritisak i uvijek se igra pod pritiskom kada ste u Partizanu. Ta utakmica je toliko daleko, da ne razmišljamo ni ja, ni igrači Partizana o meču sa Crvenom zvezdom”, podvukao je Igor Duljaj.

Duel na Banovom brdu igraće se u nedelju, s početkom u 19.15 časova.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.