Mladen Mikijelj

(INTERVJU) Marija Radonjić Ćupić za Borbu: Vlast u Danilovgradu je stabilna, ponosna sam na postignuća nove vlasti!

0

Potpredsjednica opštine Danilovgrad Marija Radonjić Ćupić poručila je u intervjuu za Borbu da je vlast u Danilovgradu stabilna i nakon što je predsjednik te opštine napustio Pokret Evropa sad, jer ga odbornici tog pokreta i dalje podržavaju na čelu opštine.

Ona je u intervjuu za Borbu komentarisala kakvo stanje su zatekli u Danilovgradu nakon što je Demokratska partija socijalista pala sa vlasti.

U intervjuu je takođe govorila i o tome šta je dosada urađeno od izbora 2022. godine kao i šta je još ostalo da se uradi u mandatu nove lokalne samouprave.

BORBA: Prošlo je dvije godine od lokalnih izbora u Danilovgradu i konačne smjene DPS-a u opštini koja je važila za jedan od njihovih glavnih bastiona. Šta je nova vlast uradila u Danilovgradu u ovom periodu?

Radonjić Ćupić: Kada smo krajem 2022. godine došli na vlast zatekli smo preko devet miliona duga i to ne računajući dug opštinskih preduzeća. Mislim da je samo taj podatak dovoljan da formirate sliku kakav je bio odnos nosioca bivše vlasti prema Opštini. To mogu opisati na više načina ali nipošto kao domaćinski odnos i patriotizam kojim su se lažno kitili.

U prethodnoj godini formirane su Mjesne zajednice koje su do skoro bile partijske ćelije a sada su pravi primjer kako zbilja treba da funkcionišu i zaista smo ponosni na sve aktivnosti koje su MZ sprovele u relativno kratkom periodu, a u korist podjednako svih mještana uz podršku Opštine. Putna infrastruktura nam je u prilično lošem stanju što smo svakako prepoznali kao jedan od prioritetnih problema. U prethodnoj godini je asfaltirano preko 20 kilometara lokalnih puteva čime je prekinuta praksa prethodne vlasti DPS-a koji je selektivno dijelio i pravdu pa i asfalt, ali obavezno neposredno prije nekog od izbornih procesa.

FOTO: Radonjić Ćupić

 

Završen je kružni tok ispred Doma zdravlja sa pratećom saobraćajnicom u Landži i potpisan ugovor za rekonstrukciju Martinićkog puta. Ovo su samo neki od najvažnijih koraka koje smo napravili i planiramo da ovim tempom nastavimo. Na kraju, o našim rezultatima treba da govore i sude građani.

BORBA: Šta će biti Vaš fokus naredne dvije godine?

Radonjić Ćupić: Imajući u vidu agendu najavljenih radova koja je nedavno predstavljena danilovgradskoj javnosti u medijima, Danilovgrad će biti veliko gradilište. Ovdje prije svega mislim na rekonstrukcije ulica, Lazara Đurovića, Njegoševe i ulice Novice Škerovića koje ce ubrzo početi.

Ove ulice čine strogi centar Danilovgrada i njegovo ogledalo, a godinama se infrastruktura centra samo krpila ili se eventualno farbala njena horizontalana signalizacija i to po običaju samo pred velike praznike, odnosno kada je kakav visoki finkcioner bivše Vlade svraćao u Danilovgrad na putu za Nikšić.

Dakle, stanje u ovom dijelu grada ličilo je na sve sem na urbanu sredinu. Njegoševa ulica nije imala parking za stanare zgrada koji u njima žive, a nedostatak atmosferske kanalizacije izazivao je nakupljanje velikih količina vode u ovoj ulici. Tako je, nažalost, izgledao centar grada za vrijeme prethodne vlasti.

FOTO: Opština Danilovgrad

 

Takođe, kako smo i naveli u agendi, već je započeta sanacija i proširenje puta ka Studenom, Poljicima i Topolovu. Iskrena da budem, ako uporedimo rezultate 33 godine vladanja DPS i rezultate naše vlasti kao i zacrtane ciljeve koje planiramo ostvariti do kraja mandata, mi smo već šampioni koji se više i ne takmiče s autsajderima.

Sa zadovoljstvom konstatujem da kreće dugo najavljivana rekonstrukcija Martinićkog puta. Da napomenem da smo od dana dolaska na vlast vratili 2 miliona evra duga koje je takođe vlast DPSa natovarila kao teško breme našoj Opštini. I pored te činjenice, još nekoliko miliona eura duga koji moramo da vratimo, mi smo zaista pokrenuli Danilovgrad.

BORBA: U Danilovgradu je takođe došlo do interesantne političke situacije gdje je predsjednik Opštine napustio svoj PES a u javnosti se pominje on kao “struja” predsjednika države Jakova Milatovića. Ipak, odbornici PES-a ga, krajnje interesantno i dalje podržavaju za predsjednika Opštine. Je li vlast u Danilovgradu zaista stabilna i kakav je politički stav ZBDG po ovom pitanju?

Radonjić Ćupić: Čini mi se da napuštanje PES-aa od strane predsjednika Opštine Aleksandra Grgurovića, nije prouzrokovalo bilo kakve reakcije niti konsekvence s obzirom na to da su svi odbornici PES-a ostali u toj partiji, a istovremeno dali podršku gospodinu Grguroviću kao predsjedniku Opštine.

Moram da naglasim da nijedna partija neće niti može kadrirati unutar Demokratske narodne partije i koalicije ZBDG, samim tim ni mi se nećemo miješati u unutarpartijske niti vanpartijske sukobe PESa ili bilo koje druge partije. Imamo koalicioni dogovor sa Pokretom koji ćemo poštovati dokle god je poštovanje istog obostrano.

FOTO: Radonjić Čupić

 

Ono što kao potpredsjednica mogu da konstatujem, jeste da je vlast u Danilovgradu zbilja stabilna i zaista ne očekujem bilo kakve promjene. Vjerujem da je dobro funkcionisanje vlasti evidentno i kroz naše rezultate o kojima sam govorila i dokaz političke zrelosti i ozbiljnosti koalicije ZBDG i naših koalicionih partnera, a sve u cilju boljeg i ljepšeg života naših sugrađanki i sugrađana.

Za kraj moram naglasiti da sam ponosna na način dosadašnjeg funkcionisanja i rezultate nosioca vlasti u Danilovgradu. Dobre vlasti se nagrađuju za učinjeno, loše se kažnjavaju opozicionim klupama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.