Barski portal traži istinu: Urednik tužio Mila i Branku zbog prijeteće poruke

0

Urednik „Barskog portala“ Milenko Miško Jovanović podnio je Osnovnom državnom tužiocu u Baru krivičnu prijavu protiv predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića kao i protiv predsjednice barskog Opštinskog odbora te stranke Branke Nikezić zbog prijeteće poruke „Nećete dugo“ – koju je vladajuća partija u formi zvaničnog akta uputila ovom mediju.
Jovanović je u prijavi naveo da je prijetnjom vladajuće stranke „ugrožena bezbjednost i rad članova redakcije „Barskog portala, te da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti.
On je ponovio „da je DPS stranka koja svoje prijetnje dokazano zna da ostvari, te da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena „Barskom portalu“- ‘Nećete dugo’ usmjerena na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao pretnja gašenjem tog medija po svaku cijenu“.
Jovanović je podsjetio da je i Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija u državi u vezi sa istim slučajem javno zatražilo da Osnovno državno tužilaštvo u Baru ispita prijetnju DPS-a.
On je od tužilaštva zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog djela i poslije toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.