Novi udar Katnića na najjači opozicioni subjekt: Specijalni tim privodi poslanike Fronta!

0

Specijalni policijski tim nastavio je jutros sa privođenjima poslanika Demokratskog fronta, a po nalogu Milivoja Katnića, saznaje Borba. Na informativni razgovor pozvani su poslanici Jovan Vučurović i Ljiljana Đurašković, zbog donacija za izbornu kampanju 2016. godine. Sve ovo se dešava u momentu kada zasijeda Skupština Crne Gore, a privođenje poslanika je još jedan atak Katnića na najjaču opozicionu grupu.
Takođe, indikativno je da se sve ovo radi u momentu kad opozicija dogovara zajedničkog kandidata za predsjednika Crne Gore, pa na ovaj način Katnić još jednom poklušava da spasi klimavu vladajuću većinu.
“Indikativno je što se poslanici DF-a pozivaju na informativni razgovor u specijalni policijski tim u vrijeme održavanja sjednice Skupštine Crne Gore. Poslanici se onemogućavaju da budu u sali, možda ćčak i u momentu kada se bude glasalo o nekom važnom pitanju, što navodi na zaključak da katnić na ovaj način omogućava DPS-u da progura neke zakone ili odluke, na mišiće, kaže naš sagovornik.
Đurašković: Lično sam uplatila novac za donaciju

Poslanica Ljiljana Đurašković potvrdila je za naš portal da je dala izjavu u policiji.
“Dala sam izjavu specijalnom policijkom timu koji je pod direktnim rukovodstvom SDT-a Milivoja Katnića, o donacijama NOVOJ. Samo sam ispunila zakonom dozvoljenu normu da kao poslanik imam pravo da doniram 2.000 evra svojoj stranci. Sa zadovoljstvom sam to uradila jer sam jedan od osnivača NOVE i uvijek ću pomoći svojoj stranci. Uplatnicu sam lično potpisala i uplatila novac u banku. Ovo je samo još jedan nastavak pritiska na DF, kazala je ona.
Đukanović: Neće nas slomiti
Šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović kazao je da su razlog njihovog pozivanja donacije koje su uplaćivali Demokratskom frontu, odnosno Novoj srpskoj demokratiji u 2016. godini.
“Ukupne donacije su iznosile negdje oko 60.000 do 70.000 eura. Neprimjereno da se to radi na takav način, a niko nije mrdnuo prstom, kada je 2.000 ljudi iz DPS-a u jednom danu u jednoj banci uplatilo preko 700.000 eura, kako 2012. tako i 2016. DF se slomiti ne može. Možete da radite šta god želite ali mi smo još čvršći i odlučniji u našoj borbi sa ovom kriminalnom hobotnicom”, kazao je Đukanović u Skupštini.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.