Dodik: Kupujemo 2.500 pušaka za borbu protiv terorizma

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu položio vijenac na spomen-obilježje bivšem ruskom ambasadoru pri UN-u Vitaliju Čurkinu.
Spomenik preminulom ruskom ambasadoru u UN otkriven je u novembru prošle godine, a događaju su prisustvovali udruženja iz Srbije, predstavnici Opštine Istočno Novo Sarajevo, Vlade Republike Srpske, ruske Ambasade u BiH i brojni građani, prenosi Radio Sarajevo.
Čurkin je uložio veto u ime Ruske Federacije kada je 2015. u Savjetu bezbjednosti UN-a predložena Rezolucija o Srebrenici, a umro je 20. februara prošle godine od srčanog udara.
Nakon što je odao počast Čurkinu, Dodik je u kratkom razgovoru s novinarima potvrdio informacije da MUP manjeg bh. entiteta kupuje 2.500 automatskih pušaka.
„Legitimno je pravo MUP-a RS da se oprema opremom i obučava za posao koji je Ustavnom predviđen. Policija RS ne samo da će nabaviti ovih 2.500 pušaka nego i sve što bude potrebno u borbi protiv terorizma i ono što savremene policije imaju. Znači, to nije ništa drugo osim modernizacije policije i jačanje njene uloge“, poručio je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.