A tvrdili da je Putinova marioneta: Meloni u razgovoru sa Zelenskim traži dodatne sankcije za Moskvu!

0

Iako još nije dobila mandat za sastav nove italijanske Vlade, sada već pretpostavljeni budući premijer Đorđa Meloni imala je telefonski razgovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

U razgovoru je podvučeno nekoliko tačaka podrške ukrajinskoj Vladi nakon formiranja italijanske Vlade.

– Uvesti nove sankcije Rusiji, sa posebnim naglaskom ojačavanja sankcija EU o izdavanju turističkih viza građanima Rusije od strane zemalja EU – jedna je od mjera koje je podvukla Melonijeva, podsjećajući na bliskost njene partije Italijanska Braća i Evropskih konzervativaca Ukrajini, a kakvu su i pokazali prema Kijevu već od prvog dana rata kao i „svoju punu podršku slobodi ukrajinskog naroda.

Buduća premijerka iskazala je jasan stav da „Deklaracija o aneksiji četiri regiona Ukrajine od strane Rusije nema nikakvu vrijednost ni pravosnažnu niti političku“ i podvukla njen angažman u svakom diplomatskom naporu korisnom za prekid ratnih sukloba.

Sa svoje strane Zelenski je čestitao Melonijevoj na pobjedi njene partije na izborima i rekao da je „jasno da može računati na unosnu saradnju sa narednom italijanskom Vladom“. On se zahvalio „za podršku Italije koja je donijela novi Dekret o slanju oružja“ poželevši budućoj premijerki da će moći „što prije da ode u Kijev“.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.