Demokrate: Mi smo jedini ostali dosledni, principijelni i čistog obraza, dok je pet poslanika SNP-a završilo u DPS-u!

14

Demokratska Crna Gora je jedna od rijetkih partija koja je u vremenu izdaja, prelijetanja iz jednog političkog tabora u drugi i nepoštovanja izborne volje ostala dosljedna, principijelna i čistog obraza.

Kako su istakle Demokrate, niti jedan od nekoliko stotina javnih funkcionera Demokrata nije izdao, niti se bilo kom prodao, a od 5 poslanika SNP-a svih 5 završiše u DPS.

– Prekrajanje izborne volje je vaša vještina, što je dobro poznato svim građanima Crne Gore. Međutim, istina je jednobrazna i nju niko ne može promijeniti. Tako ovo saopštenje predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića, koji je poznat po tome što je prošao put od DPS-ovog biznismena do DPS-ovog taster ministra, te čija je funkcija u novoj parlamentarnoj većini isključivo uslužna djelatnost DPS-u, doživljavamo kao izraz nemoći partije koja se na političkoj sceni Crne Gore permanentno gasi – stoji u saopštenju Demokrate.

Zloupotrebljavanje pitanja crkve svojstveno je Vladimiru Jokoviću, kojem, kao i jednom broju iskompromitovanih kadrova DPS-a, ništa nije sveto, naglašavaju Demokrate.

– Zato, Joković instrumentalizuje crkvu u dnevno-političkim prepucavanjima, ne bi li na taj način pokušao da opravda izdajničke poteze svoje partije, ali i da prikupi političke poene. Međutim, građani su svjesni da je Joković svoju političku čast i politički obraz bacio pod noge i iznajmio ih DPS-u onog trenutka kada je sa njima zaključio koalicioni sporazum. Politički ugled i politička istrajnost u borbi ne prodaju se za par izvršnih funkcija, koje, u ovom slučaju, SNP-u u rukama nijesu ostale ni 100 dana. To se ne prodaje ni za šta na ovom bijelom svijetu- navode Demokrate.

 

Demokrate tvrde, da još veći problem i poniženje od samog potpisivanja sporazuma sa Milom Đukanovićem, jeste to što je Joković bio prinuđen da na izvršne funkcije vrati kadrove DPS-a.

– Tako je Denis Vukotić postavljen na mjesto državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija, Irma Selmanović imenovana je za savjetnicu potpredsjednika Vlade, a Damir Davidović imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja. DPS je pod svoje ponovo stavio Agenciju za nacionalnu bezbijednost. Vlada je donijela Rješenje o određivanju Zoje Bojanić Lalović za vršiteljku dužnosti direktorice Zavoda za školstvo, koja je prepoznata kao bivša direktorica podgoričke gimnazije, ali i kao članica Glavnog i Izvršnog odbora DPS-a, kao i Opštinskog odbora Podgorica. U istom mahu, određen je i Đuro Nikač za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse – takođe član Demokratske partije socijalista. Vlada je i Fond PIO predala DPS-u, kao i Upravu za ugljvodonike i brojne druge uprave, bordove i javna preduzeća – saopštavaju Demokrate.

Oni podsjećaju da je  Aleksa Bečić je sa svojih 25 godina vršio funkciju portparola Socijalističke narodne partije, što je dovoljno rječito kada su u pitanju njegovi kvaliteti.

– Dok je Joković sa svojih 45 ćutao, kako ne bi ugrozio privatni biznis – kupovanje patika u Kini za 8 eura i prodaja narodu Crne Gore po cijeni od 100 eura. Čini se da za njega razlika između riječi i parova obuće ne igra veliki značaj. Zato, poručujemo Vladimiru Jokoviću da je Aleksa Bečić bio portparol SNP-a, a ne bilo kojeg čovjeka. Na osnovu svih nesuvislosti i izmišljotina koje ste u javnost iznijeli, i analogno vašim optužbama uzvraćamo da Vladimir Joković očigledno nije portparol Vlade Crne Gore, već klasični portparol duvanske mafije!

Ako bismo išli još dalje u ocjenjivanju političke vrijednosti i logičnosti SNP-a i njenog predsjednika Vladimira Jokovića, podsjetili bismo na repliku koju je Vladimir Joković imao na izlaganje poslanice Zdenke Popović, u kojoj je tvrdio da je maloljetnik sa 30 godina, te da se uvijek izjašnjavao kao Srbin. Nije se dugo čekalo da se ta tvrdnja obori, jer je ubrzo objavljen video snimak koji je nedvosmisleno utvrdio da se lažno predstavljao. Poštovani građani, ni glasa onima koji su vas prevarili, a svoju političku čast iznajmili DPS-u za par fotelja, na samo 100 dana – zaključuju Demokrate.

14 Comments
 1. Ozad Furundžić komentariše

  Vi ste najveća sramota novije cenogorske istorije.
  Ko za vas više glasao ,gori od vas bio.

  1. Laki komentariše

   ŠTO BI SA AFEROM VARDAR I KLAP BEČIĆU, VRA TONJA VAS ŠTITI , VI STE NAJVEĆA PRE VARA CRNE GORE SRAM VAS BILO PREVARANTI.

 2. Твртко komentariše

  Vi ste u strmoglavom slobodnom padu,da li ste svjesni koliko ste izgubili birača u zadnjih pola godine.

 3. Q komentariše

  A šta ćemo sa „referendum i tačka“?Ja vam to nit zaboravljam nit opraštam pa možete vi bajke pričati priglupim biračima koliko hočete,vi ste za mene poslje toga neviđeni ološ.

 4. Jakov komentariše

  Bravo Demokrate. A ove ovce sto se prodaju na prvim izborima nestat ce zauvijek

  1. Pitam komentariše

   Ima li iko na svijet bijeli da demokratama valja?

  2. Q komentariše

   Demokrate su se po osnivanju prodale SAD administraciji i smrde ko truli kupus.

 5. MLM komentariše

  A ostavite se ovakvih saopstenja, i jedni drugi, ona najvise govore o vama. Izgubiste skroz povjerenje, kod naroda. Pa sa kim cete sjutra u koaliciju, ako pobijedite. Stvarno nijeste normalni.

 6. Q komentariše

  A kad su i ili normalni,poslje 30.augusta prvo su smislili ugovor o zaštiti interesa neprijateljski ambasada i NATO okupatora.

 7. hn komentariše

  vi ste najgori

 8. Senka komentariše

  Kako demokrate drmaju kompleksi od Snp. Svi nosioci lista iz Snp-a su za demokrate eksperti, u svakom smislu. to ih boli.

 9. Rade komentariše

  Isključivi cilj Demokrata od njihovog osnivanja je pokušaj uništenja SNPa. E malo morgen!

 10. Miki komentariše

  Sada je svima jasno Demokrate javno kritikuju DPS a tajno saradjuju.

 11. Komsija odozgo komentariše

  Zaludu vjeridba, da ste zdravo .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.