Tumba tumba tim za Tursku, u ekipu se vraća Kolarov

0

Još jedno tumbanje i onda, nadamo se, od novembra fiksirana prva postava reprezentacije Srbije.

Orlovi večeras igraju protiv Turske u Istanbulu (20.45) u utakmici 4. kola Lige nacija, a taj duel može se komotno nazvati borbom za opstanak. Tim koji izgubi, napraviće veliki korak ka ambisu, ka nižeg rangu.

Ako je suditi po rečima Ljubiše Tumbakovića, koji je i pre meča sa Mađarima rekao da je apsolutni prioritet finale baraža sa Škotskom 12. novembra i da je sav fokus ka tome, deluje kao da je ovo izdanje Lige nacija, u neku ruku, pušteno niz vodu. Otud sledi još jedna postava Orlova sa brojnim promenama.

Put Turske nisu ni krenuli Tadić, Milivojević, Pavlović, Grujić, Katai, Zdjelar, Veljković, pa je i izbor selektora sužen.

S obzirom na najavljeni novi set promena, očekuje se da se na gol vrati Marko Dmitrović.

Bio je do ovog okupljanja prvi golman reprezentacije, a onda je za meč sa Norveškom izbor pao na Predraga Rajkovića, koji je na tom mestu ostao i za Mađarsku.

U startnih 11 vraća se Aleksandar Kolarov, koji je u nedelju odradio kaznu zbog crvenog kartona dobijenog protiv Turske u 2. kolu Lige nacija. Problematike je oko preostala dva štoperska mesta. I Nikola Milenković i Stefan Mitrović su odigrali obe prethodne utakmice i jedan će morati da spoji i treću, pošto je jedina preostala alternativa Nikola Maraš. Centralni defanzivac Almerije će debitovati za A selekciju u Istanbulu, pitanje je samo da li će dobiti šansu od starta ili će tokom utakmice istrčati na teren.

Biće kao u Oslu Darko Lazović na desnoj, a Mihailo Ristić na levoj strani. Krilni bek na desnom boku, Lazović, oduševio je partijom protiv Norveške i svi se nadaju da će tako i nastaviti, jer bi bio ozbiljan adut Orlovima pred dolazak Škotske.

U sredini terena priliku bi trebalo da dobiju mlađe snage. Nemanja Gudelj da dobije predah, dok bi ispred odbrane delovali Nemanja Maksimović i Saša Lukić. Laki na nogama, pokretljivi, da vidimo kako će delovati u paru.

Za kreaciju napada biće zaduženi Sergej Milinković Savić i Filip Đuričić, koji su dobili poštede za meč sa Mađarskom, ali sada bi trebalo da zaigraju od starta. Obojica puna samopouzdanja, obojica su odigrala sjajno u Oslu i trebalo bi da budu velika opasnost po vrlo kvalitetni tim Turske.

I udarna igla u napadu – Aleksandar Mitrović. I on je s tribina gledao izdanje protiv Mađarske, u kojem Srbija nije došla do gola. Imaće golgeter srpske reprezentacije priliku za popravni protiv Turske, pošto je u Beogradu propustio kolosalnu šansu da donese možda i pobedu, s obzirom na konačni rezultat (0:0).

S obzirom na to da je Dušan Vlahović dobio opšte pohvale za nastup u nedelju, očekuje se da koji minut dobije i u Istanbulu.

Prema tome, očekivani tim Srbije za meč sa Turskom čine: Dmitrović – Maraš, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Lukić, Maksimović, Ristić – Milinković-Savić, Đuričić – A. Mitrović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.