Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” poručio Đukanoviću: “Ko se mača lati, od njega i strada”, ukinućemo sramni zakon o otimanju svetinja!

8

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” profesor na Mašinskom fakultetu dr Zdravko Krivokapić poručio je da će njegova lista pobijediti istinom, čojstvom i poštenjem.

Kazao je i da će, ukoliko pobijedi, ukinuti sramni zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim se planira otimanje imovine SPC.

Kako ste se odlučili da izađete na crtu Milu Đukanoviću?

– Vrlo jednostavno, svaki profesor ima jedan polazni princip, a to je istinitoljubivost. Istina je s nama i kada ste se odlučili da svjedočite istinu, nije važno ko vam je protivnik. Vaše pitanje ujedno upućuje da su gospodin Đukanović i DPS nedodirljivi i ujedno da su svi koji misle drugačije unaprijed osuđeni na gubitak. Znam da to nije tako i da će ovog puta opozicija ubjedljivo pobijediti.

Građani, kako pokazuju analize, u vama vide šansu za promjenu, jeste li vi taj koji bi mogao Đukanovića da pošalje u političku penziju?

– Ja ne želim nikoga da šaljem u penziju, svaki čovjek je vrijedan božje milosti. Ja pouzdano znam da slijedim glas naroda, narod je taj koji hoće promjene i smjenu ovog režima. Tu sam jer mnogi tvrde da je to u ovom trenutku dovoljno dobro rješenje. Očekujem apsolutnu pobjedu. Bez obzira na unaprijed poznate prednosti vlasti, a tu mislim na veliki broj fantomskih birača, oblike političke korupcije poput jedno radno mjesto za četiri glasa i tako dalje, narod je svjestan zloupotreba, prevara i ujedno se oslobodio nametnutog straha. Sve je jasno i jednostavno. Narod će izaći na izbore i demokratski reći ne ovom režimu.

Šta je vaš adut? Čime ćete da pobijedite Đukanovića, koji je 29 godina na vlasti?

– Apsolutna vlast ima svoju zakonitost. To je kraj jedne apsolutne vlasti, apsolutna vlast se apsolutno zloupotrebljava jer mi ćemo da pobijedimo istinom, čojstvom i poštenjem.

Mislite li da bi Đukanović, u slučaju poraza, mirno predao vlast?

– Ne znam šta namjerava gospodin Đukanović, ali mora da se prisjeti svog dolaska na vlast. Tada je samo jedna komanda „postupi po naređenju“ donijela vlast Đukanoviću. Postoji jevanđeljsko pravilo: „Ko se mača lati, od njega i strada.“ Smatram da je gospodin Đukanović toliko mudar da neće izazvati bilo kakve nemire.

Plašite li se da bi Đukanović ipak mogao da izvuče nekog keca iz rukava tokom kampanje? Ili je vaša prednost što nemate mrlju u karijeri, političku prošlost, pa niste laka meta napada?

– Nikada se nisam kartao. Keca ko ima, neka izvlači. Sve su pokušali. I tobož da uvedu moratorijum na Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pa da koriguju svoje stavove i u dijalogu pokušaju da isprave nepopravljivo i u minut do 12 usvojili su novi Zakon o PIO i dali po 200 evra najsiromašnijem sloju, međutim, narod je svjestan da to rade zbog izbora i više im ne vjeruje. Tajne službe će vjerovatno na bazi neistina i poluinformacija da blate, ali oni su to već i do sada radili i trenutno rade.

Veliki ste protivnik Zakona o slobodi vjeroispovijesti, vaša poruka je „profesori ne daju svetinje“. Računate li na podršku Crkve?

– Crkva je rekla što je do nje, ona se neće uključiti u politiku. „Profesori ne daju svetinje“ je prirodna reakcija na beščasni zakon, na vrijeđanje inteligencije, neprimjerenu odbranu neodbranjivog. Zakon se ne može popraviti, mora se povući i doći do novog zakona u čiju izradu će biti uključene sve zainteresovane strane.

Šta biste prvo uradili kada pobijedite? Da li biste ukinuli i taj sporni zakon?

– Apsolutno, ukidanje zakona. Formiranje vlade koja bi bila kompetenta i spremna da se uhvati ukoštac sa mnogobrojnim problemima. Ja sam hrišćanin i zasigurno u sebi ne nosim potrebu za revanšizmom. Smatram da treba pokrenuti odgovornost za silne promašaje, kao upozorenje da se to više nikada ne desi. Danas imate mnogo gladnih, a oko 1.000 njih kojima pretiče i med i mlijeko.

Kako ocjenjujete odnose Crne Gore sa Srbijom?

– Lako je svađati se i tražiti trn u oku brata svoga. Zato smatramo da Crna Gora ne može neprijatelja imati u Srbiji i da za sve crnogorske probleme ne treba optuživati bilo koga, nego raditi na unapređenju dobrih odnosa sa svima, pogotovo sa onima koji ti istinske žele dobro.

(Srpski telegraf)

8 Comments
  1. Stojan_Berane komentariše

    Kruvokapic je vladin funkcioner prevara !

  2. neko zvoni komentariše

    I ja ocekujem apsolutnu pobjedu, 41, a ne 26 mandata.

  3. Kontra revolucija komentariše

    Nek je sa srecom !.
    Narod ocekuje promene !.
    Dosta DPS ovih represija i bogacenja na grbaci naroda !!!.
    Nije Milo i njegovi tajkuni i fukare ,Crna Gora !.
    Crna gora pripada i ostalom 98 % naroda !.

  4. Pero komentariše

    Ajd ne s…

  5. Traktorist komentariše

    Samo guxzite litiustase

    1. DPSovac komentariše

      Sve i da kojim čudom dobiju na izborima, vlast neće dobiti. Niko normalan iz SAD i EU neće puštiti ove, da povlače priznanje Kosova i izlaze iz NATO, da braćo Srbi i posrbice – srećna vam bila autokefalna crnogorska crkva. Nikad više 1918-ta, nikad više srpska Sparta, nikad više srpski popovi da prekrštavaju i pokrštavaju. A na popis dogodine idete na ispod 10%, pa se žalite u Strazbur.

  6. bitak komentariše

    Umjesto price odoka malo matematike:U CG ima 540000 glasaca(zvanicno) Od toga je 70% pravoslavaca t.j.380000 glasaca.Neka ih izadje70% i zokruze Veliku koaliciju ili Demokrate i imamo 266000 glasova za NAROD,CRKVU i SVETINJE, a protiv ovih kriminalaca.To je apsolutna pobjeda.Ako je 200000 ljudi bilo u litijama mjesecima mozemo izgubiti i tih 15 min. 30.08 da se konacno oslobodimo dps i da ne zavisimo ni od ure,bure i oluje.O ovome se radi ,a sve ostalo je „da se vlasi ne dosjete“.

  7. flamantes komentariše

    Ja sam mislio da je on profesor

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.