Mladen Mikijelj

Maske su pale: Boris Bogdanović zajedno sa DPS-om krenuo u rušenje RTCG-a!

0

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore tokom rasprave u poslaničkim klupama mogle su se čuti, kako pohvale, tako i kritike na račun Javnog servisa RTCG. Na dnevnom redu bio je Predlog liste kandidata za naimenovanje dva člana Savjeta RTCG.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović tokom sjednice kritikovao je rad Javnog servisa, navodeći da su „građanima prebrzo obećali da će se javni servis biti daleko od političkih kandži“.

„Kandže su mnogo dublje nego što smo mislili. Javni servis je prvo bio servis javnih profitera, zatim promotera ličnih interesa, a rad je nastavio kao džuboks nalogodavaca Spendida i iz Hotela Podgorice. Sada su im vijesti premazane u nove boje“, poručio je Bogdanović.

Boris Bogadnović

Prema njegovim riječima, „kada se Portal Javnog servisa pretvori u piona u političkim igrama moći, onda čitavo društvo postaje šahovska tabla sa političkim igrama“.

„Medijska manipulacija nastavlja svoj otrov, RTCG se transformisala u virus koji je otporan na istinu. Javni servis nikad nije bio servis građana, već interesne političke šačice. Nije nikad bio servis čak ni grupe građana“, tvrdi Bogdanović.

Kritike na rad RTCG-a mogle su se čuti i iz poslaničkih klupa DPS-a.

Sonja Milatović

Prema riječima poslanice DPS-a, Sonje Milatović, aktuelnom radu Javnog servisa najviše je doprinio Savjet RTCG.

„Tužno je, porazno i žalosno čemu svjedočimo. Direktor te televizije je izabran kršenjem zakona o nacionalnom i javnom emiteru, što je potvrđeno i sudskim presudama. Njega sudske presude uopšte ne interesuju. Na djelu je ruganje pravosudnom sistemu od strane Savjeta RTCG“, tvrdi Milatović.

Prema njenim riječima, bezakonje u RTCG-u je doživjelo vrhunac.

„Ne znam gdje će Crna Gora stići, ali znam gdje neće- u Evropsku uniju“, zaključila je Milatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.